Vučić: Srbija i Grčka pravi prijatelji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Srbi Grcima ali i Grci Srbima prijatelji, koji jedne druge ne dovode u pitanje, te izrazio uverenje da će to prijateljstvo i saradnja tokom razgovora s premijerom Grčke i nakon potpisivanja Sporazuma o strateškom partnerstvu biti još snažnije učvršćeno.

10 Decembar 2019 23:32

Vučić: Srbija i Grčka pravi prijatelji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Srbi Grcima ali i Grci Srbima prijatelji, koji jedne druge ne dovode u pitanje, te izrazio uverenje da će to prijateljstvo i saradnja tokom razgovora s premijerom Grčke i nakon potpisivanj Sporazuma o strateškom partnerstvu biti još snažnije učvršćeno.

Vučić je za TV Pink, a upitan s kojim porukama se vraća u Beograd nakon zvanične posete Grčkoj, preneo da je na večeri koju je priredio u njegovu čast predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos rekao da sve zemlje imaju interese, partnere i prijatelje, a da je neko ko je zaista prijatelj Srbiji Grčka, kao i da smo mi Grčkoj, koja inače ima mnogo partnera.


Papića napadaju zbog hapšenja narkodilera sa slike sa Đilasom

Lideri SzS napadaju policajca Gorana Papića, imenom i prezimenom, jer je taj čovek uhapsio narkodilera, čija je zajednička fotografija sa Draganom Đilasom danas predočena javnosti, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je reč o osveti zbog toga što je neko štitio zakon i da bi se zaštitili njihovi interesi.

Vučić je, za TV Pink iz Atine, rekao da su prethodnih dana primetni napadi na policajce, imenom i prezimenom, a da je danas državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković novinaraima pokazala zajedničku fotografiju Đilasa i tog narkodilera.


Vucic: Nemam nista protiv da se Jeremić divi Kurtiju

Vuk Jeremić je izjavom da je Aljbin Kurti intelektualac zapravo hteo da kaže da bi Srbija imala sanšu da je on (Jeremić) preko puta Kurtija, ocenio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, komentarišući Jeremićeve reči, rekao da najradnije ne bi odgovarao na pitanja u vezi sa ljudima koji uvek gledaju da omalovaže sopstvenu zemlju.


Vucic: Ne idem na utakmicu, potpisujemo stratesko partnerstvo

Kada igrate partiju šaha razmislite šta je sledeći potez protivnika, ne vaš i ne mislite da je protivnik gluplji i da razmišlja tupavo kao vi - to je mala lekcija političkim protivnicima koji misle da se razumeju u politiku, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u izjavi za TV Pink, a upitan da li je došao u zvaničnu posetu Grčkoj zbog utakmice Crvene Zvezde, rekao kako je to na društvenim mrežama pisao Slobodan Georgijev, te dodao da neće biti na utakmici i da se vraća u Beograd ranije.


Vucic: Handke je velikan i Srbije, a SM neka radi svoj posao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je iznenađen obrazloženjem Severne Makedonije koja nije podržala dodelu Nobelove nagradu Peteru Handkeu i poručio: svako neka radi svoj posao.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka da prokomentariše činjenicu da je većina prijatelja Srbije iz regiona bojkotovala dodelu Nobelove nagrade Handkea, potez ministra spoljnih poslova Severne Makedonije koji nije poslao svog ambasadora na dodelu zbog toga što je Handke rekao da Srbija nije pocicnila genocid, kao stav Turske koja se priključila Severnoj Makedoniji.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane