Želimo da zadržimo radnike,ali sporazum s Nemačkom poštujemo

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da SRB želi da zadrži građane u zemlji i da to što Nacionalna služba za zapošljavanje objavljuje konkurs za zapošljavanje naših medicinskih radnika u Nemačkoj ne znači da vlada podržava njihov odlazak, već je reč o tome da su SRB i Nemačka potpisale sporazum 2013. koji se mora poštovati.

16 Jan 2020 17:34
Ministar za rad Zoran Ðorđević izjavio je danas da Srbija želi da zadrži svoje građane u zemlji i da to što Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) objavljuje konkurs za zapošljavanje naših medicinskih radnika u Nemačkoj ne znači da vlada podržava njihov odlazak, već je reč o tome da su Srbija i Nemačka potpisale sporazum 2013. koji se mora poštovati.

BEOGRAD - Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da Srbija želi da zadrži svoje građane u zemlji i da to što Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) objavljuje konkurs za zapošljavanje naših medicinskih radnika u Nemačkoj ne znači da vlada podržava njihov odlazak, već je reč o tome da su Srbija i Nemačka potpisale sporazum 2013. koji se mora poštovati.

Đorđević je objasnio da je dolaskom na čelo tog Ministarstva njegova želja bila da ukine sporazum između NSZ i Nemačke agencije za zapošljavanje koji omogućava da se godišnje između 100 i 120 naših medicinskih radnika zaposli u nemačkim zdravstvenim ustanovama, ali s obzirom da je reč o sporazumu koji je potpisan na najvišem nivou i da bi njegovo ukidanje uticalo na odnose dve zemlje, sporazum je ostao na snazi.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane