Vučić: Da uradimo sve da očuvamo mir i političku stabilnost

Nasušna potreba srpskog naroda je očuvanje mira i političke stabilnosti, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da su on i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik dogovorili da se uradi sve što je u njihovoj moću da se u potpunosti očuvaju politička stabilnost i mir.

17 Jan 2020 14:03
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da poštuje izbor Hrvatske za ambasadora te zemlje u Srbiji i dodao da su srpsko-hrvatski odnosi među ključnima za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Vučić: Da uradimo sve da očuvamo mir i političku stabilnost

BEOGRAD - Nasušna potreba srpskog naroda je očuvanje mira i političke stabilnosti, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da su on i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik dogovorili da se uradi sve što je u njihovoj moću da se u potpunosti očuvaju politička stabilnost i mir.

Dejtonski mirovni sporazum je od istorijskog značaja za to, jer je to bilo jedino moguće rešenje u kome su svi gubili i svi pomalo dobijali i jedino takav sporazum mogao je da očuva mir na teritoriji Bosne i Hercegovine, ocenio Vučić uy konstataciju da niko ne moyye da menja volju tri naroda.


Vučić o ambasadoru: Poštujem izbor Hrvatske

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da poštuje izbor Hrvatske za ambasadora te zemlje u Srbiji i dodao da su srpsko-hrvatski odnosi među ključnima za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

"Njihov je izbor, kao što je njihovo da sve znaju o nama, kao i naše da znamo sve o njima, ali da gledamo kako da gradimo bolje odnose u budućnosti", rekao je Vučić , upitan o šta srpsko-hrvatskim odnosima može doneti Hidajet Biščević, jedan od najbližih saradnika Franje Tuđmana, koji je predležen za budućeg ambasadora Hrvatske u Srbiji.


Dodik: Promena Dejtona bi značilna smrtnu presudu za BiH

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, pručio je danas u Beogradu da bi svaka promena Dejtonskog sporazuma značilo, kako je rekao, smrtnu presudu za BiH.

Dodik je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, rekao je da je taj mirovni sporazum već promenjen u nekim delovima i to je, kazao je, učinila međunarodna zajednica, Veće za implementaciju mira zajedno sa visokim predstavnikom Valentinom Inckom i njegovim prethodnicima.


Interes je Hrvata, možda i više nego Srba, poštovanje Dejtona

Srbija želi puno poštovanje Dejtonskog sporazuma i svako njegovo rušenje i izmena mora da dobije saglasnost srpskog naroda i RS, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH, na pitanje da li Srbija i RS imaju plan ukoliko se intenziviraju razgovori o reviziji Dejtona, kao i da li Hrvatska ima moć da pokrene to pitanje revizije Dejtona i da li je to u njenom interesu, rekao da ne želi da tumači njihove interese, ali da želi da primeti, kao neko ko prilično dobro poznaje situaciju u regionu, da to ne bi bio interes Hrvatske.


Vučić: Dejton se ne menja bez saglasnosti sva tri naroda

Dejtonski mirovni sporazum je od istorijskog značaja, jer je to bilo jedino moguće rešenje u kome su svi gubili i svi pomalo dobijali i jedino takav sporazum mogao je da očuva mir na teritoriji Bosne i Hercegovine, ocenio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Vučić je preneo da je u razgovoru sa Dodikom istakao da će Srbija prihvatiti svaku odluku o Dejtonskom sporazumu kojoj se saglase sva tri naroda u BiH.


Vučić u Drvaru i RS 29. januara

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će 29. januara posetiti opštinu Drvar u Federaciji BiH, kao i Mrkonjić grad u Republici Srpskoj.

Vučić je, nakon razgovora sa Miloradom Dodikom, istakao da će biti njegov gost povodom otvaranja pogona tekstilne industrije, kompanije "Jumko" u Drvaru, dodajući da će u toj opštini i Komercijalna banka otvoriti svoju poslovnicu.


Vučić se sastao sa Dodikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Jedna od tema razgovora, kako je predsednik Vučić sam rekao jutros, biće i otvaranje pogona vranjske fabrike "Jumko" u Drvaru.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

DODIK I VUCIC

vrh strane