Vučić: Iz Izraela poruka protiv mržnje, ponosan na ugled Srbije

Vrednosti nacizma i fašizma ne smeju nikada da budu deo vrednosti bilo kojeg društva i treba se boriti protiv svake vrste jednostanosti i mržnje, jedinstvena je poruka sa obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic, preneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

23 Jan 2020 20:52
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je potpredsedniku SAD Majku Pensu, tokom kratkog razgovora u Jerusalimu, zahvalio na angažmanu SAD i pozvao ga da zajedno sa predsednikom Donaldom Trampom poseti Srbiju.

Vučić: Iz Izraela poruka protiv mržnje, ponosan na ugled SRB

JERUSALIM - Vrednosti nacizma i fašizma ne smeju nikada da budu deo vrednosti bilo kojeg društva i treba se boriti protiv svake vrste jednostanosti i mržnje, jedinstvena je poruka sa obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic, preneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić, koji se ranije danas poklonio žrtvama Holokausta u Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, kaže da je imao čast da predstavlja Srbiju na važnom događaju obeležavanja ulaska Crvene armije u Aušvic i de fakto pobede nad fasizmom, kao i obeležavanja teških i užasnih godina Holokausta.


Vučić o susretu sa Pensom i Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je potpredsedniku SAD Majku Pensu, tokom kratkog razgovora u Jerusalimu, zahvalio na angažmanu SAD i pozvao ga da zajedno sa predsednikom Donaldom Trampom poseti Srbiju.

"Zahvalio sam se za angažman, rekao da sam razgovarao juče sa (savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom) O'Brajanom, da ću se sutra videti sa (specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom) Grenelom, da su u toku naši razgovori oko različitih tema vezanih i za KiM i za region i da očekujemo i njegovu posetu i posetu Trampa Srbiji", rekao je Vučić novinarima na kraju posete Jerusalimu.


Vučić: Srbi i Hrvati moraju da računaju jedni na druge

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se u Jerusalimu sreo sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i da je sa njom imao dobre i pristojne razgovore.

On je rekao i da se uvek trudio da održi najbolje odnose i da je siguran da će Srbi i Hrvati imati bolje odnose u budućnosti.


Vučić: Sa Grenelom o svemu, stav SRB poznat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da sutra razgovara o svemu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom, ali da je stav Srbije poznat.

Upitan da komentariše Grenelovu izjavu da Priština mora da ukine takse, a da će od Beograda tražiti da zaustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, Vučić je rekao da do sada nije dobio taj predlog Grenela.


Uskoro novi razgovori, odnosi SRB i CG ne smeju biti loši

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je večeras da su on i predsednik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru izneli različite argumente po pitanju Zakona o slobodi veroispovesti, ali da su se saglasili da treba da nastave da razgovaraju, jer odnosi dve zemlje nikada ne smeju da budu neprijateljski i loši.

Vučić je novinarima, na kraju posete Jerusalimu, rekao da će se uskoro znati novi datum njegovog razgovora sa Đukanovićem, te da je njemu svejedno gde će se to i na koji način dogoditi.


Vučić položio venac žrtvama Holokausta u centru Jad Vašem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac u spomen žrtvama Holokausta u Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, gde se održava ceremonija obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Vučić je bio među brojnim svetskim državnicima koji su odali poštu i položili vence, a pre njega to su učinili predsednik Rusije Vladimir Putin, a posle Vučića predsednik Francuske Emanuel Makron.


Vučić se u Jerusalimu susreo sa španskim kraljem i M. Pensom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas, pred početak programa 5. Svetkog foruma o Holokaustu u Jerusalimu, sa španskim kraljem Felipeom VI i potpredsednikom SAD Majkom Pensom.

Vučić se sa njima susreo u Memorijalnom centru Holokausta "Jad Vašem", pred početak skupa "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma", a objavljeno je na zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije".


Vučić: Mišel organizuje skup lidera ZB u februaru

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na svečanoj večeri koju je u Jerusalimu organizovao predsednik Izraela razgovarao sa brojnim evropskim zvaničnicima, između ostalog i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, koji je za februar najavio skup lidera Zapadnog Balkana.

"Očekujem da Mišel uskoro organizuje nekakav skup u februaru, na kojem će se okupiti svi lideri na Zapadnom Balkanu i da nastavimo da razgovaramo", rekao je Vučić za televiziju Pink.


Izrael: Vučić se sastao sa predsednikom Moldavije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

To je objavljeno na instagram nalogu buducnostsrbijeav, ispod slike Vučića sa moldavskim predsednikom.

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/ nr

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane