Košarkašima iz Trstenika nije dozvoljen ulazak na KiM

Košarkašima Prve Petoletke iz Trstenika danas nije da dozvoljeno da na adminstrativnom prelazu iz centralne Srbije Jarinje uđu na Kosovo i Metohiju, gde je bilo predvođeno odigravanje utakmice u okviru Druge srpske lige, javlja Kosovo Online.

24 Jan 2020 20:53

KOSOVSKA MITROVICA - Košarkašima Prve Petoletke iz Trstenika danas nije da dozvoljeno da na adminstrativnom prelazu iz centralne Srbije Jarinje uđu na Kosovo i Metohiju, gde je bilo predvođeno odigravanje utakmice u okviru Druge srpske lige, javlja Kosovo Online.

Košarkaši Trstenika bili su na putu za severnu Kosovsku Mitrovicu, gde je bilo zakazano odigravanje utakmice prvog kola plej-ofa Druge srpske lige protiv Trepče.


Kancelarija za KiM: Osuda zabrane košarkašima

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je danas kao "delikt protiv savremenih civilizacijskih vrednost i zdravog razuma" zabranu vlasti u Prištini košarkašima "Prve petoletke" iz Trstenika da u Kosovskoj Mitrovici odigraju meč plej-ofa druge srpske lige sa domaćinom "Trepčom".

"Nema nikakvog opravdanja za ovu vrstu administrativnog i pravnog nasilništva, i zahtevamo da se na Kosovu i Metohiji omogući sloboda kretanja, a srpskom narodu konačno prizna pravo na život bez pritisaka i provokacija", kaže se u saopštenju Kancelarije.


Foto Tanjug/Boki, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane