Pobeda SPO i prijatelja Srba na izborima u opštini Švehat

Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) u Švehatu, na čijem čelu je David Štokinger, veliki prijatelj Srba, ostvarila je na današnjim opštinskim izborima izvanredan rezultat i osvojila apsolutnu većinu u mandatima.

26 Jan 2020 22:31

BEČ - Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) u Švehatu, na čijem čelu je David Štokinger, veliki prijatelj Srba, ostvarila je na današnjim opštinskim izborima izvanredan rezultat i osvojila apsolutnu većinu u mandatima.

Iako opštinski izbori, bili su važni zbog stalnog pada popularnosti SPO širom Austrije, a ujedno i zbog grada na teritoriji pokrajine Donja Austrija, koja je čvrsto u rukama Narodne partije (OVP).


SPO pobedila u pokrajini Burgenland; da li izlazi iz krize?

Socijaldemokratska partija Austrije (SPO), nakon niza poraza na izborima širom Austrije, uspela je konačno da ostvari pobedu, i to na današnjim pokrajinskim izborima u Burgenlandu.

Pred izbore se strepelo da bi kriza na saveznom novou mogla uticati negativno na rezulta SPO u Burgenlandu, ali je očigledno pokrajinski lider partije Hans Peter Doskocil svojom politikom uspeo da privuče birače.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane