Vučić: Nemojte da nam iskorenjujete narod

Onima koji bi da iskorene srpsku crkvu, da prave neke druge, poručujem: naša crkva je srpska i nemojte da nam iskorenjujete narod, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

29 Jan 2020 17:54
Onima koji bi da iskorene srpsku crkvu, da prave neke druge, poručujem: naša crkva je srpska i nemojte da nam iskorenjujete narod, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Važna je pomoć,a još važnije što smo ovde i uvek zajedno
MRKONJIĆ GRAD - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Mrkonjić gradu da je važna svaka novčana pomoć Srbije mestima u RS i Federaciji sa većinskim srpskim stanovništvom, ali da je još važnija poruka zajedništva koja se šalje današnjoj posetom. Dodik, inače domaćin posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Mrkonjić gradu, rekao je okupljenim građanima ispred opštine da je Mrkonjić grad - "grad heroj", imajući u vidu da je posle rata u BiH bio devastiran, ali je obnovljen, zahvaljujući volji građana da se grad razvija, i pomoći RS i Srbije.

Vučić: Nemojte da nam iskorenjujete narod

MRKONJIĆ GRAD - Onima koji bi da iskorene srpsku crkvu, da prave neke druge, poručujem: naša crkva je srpska i nemojte da nam iskorenjujete narod, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Naš narod se ne stidi svog srpskog imena i prezimena i imaćemo dovoljno snage da to sačuvamo na svakom mestu gde Srbi žive", naglasio je srpski predsednik u obraćanju građanima Mrkonjić grada.


Vučić u rodnom kraju - cicvara, pa krompiruša kod Zaima

Cicvara, pa krompiruša i prijatelji iz mladosti - deo je neslužbenog boravka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi se reklo - na marginama zvanične posete Mrkonjić gradu u Republici Srpskoj i Drvaru, u Federaciji BiH.

Naime, helikopter, kojim je Vučić krenuo iz Drvara za Beograd, bio je prinuđen da se vrati u Mrkonjić Grad, zbog loših vremenskih uslova, pa je predsednik Srbije rešio da prinudnu pauzu iskoristi i u restoranu na obližnjem jezeru Balkana pojede lokalni specijalitet - cicvaru.


Vučić posetio Čipuljić kod Bugojna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Čipuljić kod Bugojna u BiH, rodno mesto svog oca.

Predsednik Vučić je na instagram profilu "Budućnostsrbijeav" objavio fotografije na kojima se vidi kako sa sveštenikom obilzi crkvu u Čipuljiću i razgovara sa meštanima.


Vučićev helikopter se zbog lošeg vremena vratio u Mrkonjić Grad

Helikopter predsednika Srbije Aleksandra Vučića na letu iz Drvara za Beograd bio je prinuđen da se vrati u Mrkonjić Grad zbog loših vremenskih uslova.

"Kratki predah uz vrhunsku cicvaru!", objavio je Vučić instagram profilu "Budućnostsrbijeav", uz kratak video snimak.


Vučić: Srećan sam što smo u Drvaru ispunili obećano

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju pogona srpske firme "Jumko" u Drvaru, čiju je izgradnju najavio pre pet meseci prilikom posete tom gradu, da je srećan što je ispunjeno ono što je obećao građanima.

"Danas ove divne žene rade ovde. Mislim da su srećne, jer ne možete to da odglumite. Nisu te plate velike, ali će se povećavati, i prilaziće platama u Srbiji", rekao je Vučić novinarima na otvaranju pogona.


Vučić: Eto me i u Sarajevu, čim me pozovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Drvaru da će doći i u Sarajevo, čim dobije poziv, a on, inače, smatra da ima sve više stvari o kojima je potrebno da razgovaraju zvaničnici Srbije i BiH.

Vučić je to rekao na pitzanje novinara da li je obavestio zvanično Sarajevo da dolazi u Drvar, a posebno je ukazao da veruje da ljudi u BiH razumeju da tu dolazi kao prijatelj i kao neko ko poštuje zemlju i ljude koji u njoj žive.


Vučić obišao muzej "25 maj" u Drvaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas muzej "25. maj" u Drvaru.

To je objavljeno na instagram nalogu "budućnostsrbijeav".


Vučić: Uskoro prvi put dinarske obveznice na 12 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država na domaćem tržištu hartija od vrednosti uskoro prvi put ponuditi dinarske obveznice na period od 12 godina.

Vučić je rekao da međunarodni investitori imaju poverenja u srpske obveznice, odnosno ekonomiju Srbije i da je to razlog zašto postoji veliko interesovanje za emisiju evroobveznica koju je Srbija danas prvi put emitovala na period od 20 godina u iznosu od 150 miliona evra.


Cvijanović zahvalila Vučiću na dobroj saradnji RS i SRB

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i institucijama Srpske i Srbije na dobroj saradnji koja je na dobrobit grđana i jedinstva Srpske i Srbije.

Cvijanović je, tokom obilaska Mrkonjić Grada, koji su danas obišli predsednik Vučić i srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavila da je ta opština bila veliki stradalnik, u koju se nakon svih teških iskušenja, vratio život.


Vučić u Drvaru: Nemamo nikakvih zadnjih namera

Srbija nema "nikakve zadnje namere" kada ulaže u Bosnu i Hercegovinu, poručio je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je cilj da se pomogne srpskom narodu, čime će, kaže, i ekonomija BiH napredovati.

"Naš je cilj da pomognemo, nemamo nikakvih zadnjih namera, ama baš nikakvih", rekao je Vučić nakon otvaranja farbike "Jumko" u Drvaru, upitan da li Srbija otvaranjem farbika u BiH i ekonomskim jačanjem širi svoj politički uticaj u BiH.


Izbori su u aprilu, narod će reći kako vidi svoju budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije hteo danas da komentarise odluku "1 od 5 miliona" da učestvuje na izborima, ističući da su izbori u aprilu i da će građani na tim izborima pokazati gde i kako vidi svoju budućnost.

Na pitanje novinara u Drvaru da li to što pokret Jedna od pet miliona izlazi na izbore znači da je kampanja bojkota propala, Vučić je odgovorio: "Ne mislim da je bilo šta propalo ili bilo šta uspelo i ne znam ko se sve krije iza toga, niti me to zanima. Ne želim da komentarišem te naše partijske stvari. Izboru su u aprilu i narod će da pokaže svoje i da kaže gde i kako vidi svoju budućnost".


Vučić: Teške poruke iz Podgorice...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da iz Podgorice stižu "Teške poruke", poput ocene predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da su protesti “ludački”, te, na primer, da će u Crnoj Gori biti neka "pravoslavna crkva".

"To su za nas teške poruke", rekao je Vučić novinarima na pitanje o izjavi Đukanovića, te istakao da to pitanje u Crnoj Gori ne može da se gleda samo kao versko, jer je naša crkva, ističe, i deo našeg nacionalnog identiteta.


Pogon srpske firme "Jumko" otvoren u Drvaru

Srpska firma iz Vranja "Jumko", koja se bavi proizvodnjom tekstila, danas je u Drvaru svečano otvorila svoj pogon u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je poručio da će se Srbija boriti da Srbima u BiH bude još bolje.

"Nadam se da ćete sada malo bolje da živeti, jer imate u porodici još jednu platu. Borićemo se da vam bude još bolje", rekao je Vučić u razgovoru sa radnicama, od kojih su neke dobile posao prvi put posle više od 20 godina.


Vučić građanima Drvara: Na Srbiju možete uvek da računate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas građanima Drvara, opštine sa srpskom većinom u Federaciji BiH, da na Srbiju mogu uvek da računaju i da ništa ne može da bude granica, jer, iako živimo u različitim državama, uvek pripadamo istom, srpskom narodu.

Vučić je, obraćajući se ispred nove fabrike Jumko, ukazao da je Srbija, od poslednjeg puta kada je posetio taj grad, pre pet meseci, prebacila na račun grada 925.000 evra, novac namenjen za vodovod i infrastrukturu.


Vučić stigao u Drvar, otvorena filijala Komercijalne banke

Komercijalna banka otvorila je danas svoju poslovnicu u Drvaru u Federaciji BiH, gde je većinsko stanovništvo srpsko, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Došao da vidim da li smo uradili ono što smo obećali. Tu je i fabrika koju otvaramo, a podružnica banke pokazuje da smo rešli da radimo ono što smo rekli pre samo nekoliko meseci", rekao je Vučić okupljenim građanima ispred banke, zahvaljujući im na "divnom dočeku".


Ne može niko da mi zabrani da vodim i pomažem srpski narod

Ne može niko da mi zabrani da vodim i pomažem srpski narod, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Mrkonjić Gradu nakon razgovora sa zvaničnicima i privrednicima kojima je najavio pomoć i dodao da je Srbija spremna da pomogne i druge narode.

"Mi ništa ilegalno ne radimo. Javio sam se i Miloradu Dodiku i svim bosansko-hercegovačkim organima da dolazim na teritoriju BiH i ništa ne krijem i ni od koga se ne krijem. Ništa nelegalno i nelegitimno ne radimo i niko ne može da mi zabrani da vodim srpski narod i da pomažemo srpski narod", poručio je Vučić.


Vučić počasni građanin Mrkonjić grada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, tokom posete Mrkonjić gradu, Povelju počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine, za pomoć i podršku tom kraju.

Vučić je zahvalio na priznanju predstavnicima Mrkonjić grada, ali pre svega, kako je rekao, građanima koji su ga danas dočekali u tom gradu u Republici Srpskoj.


Vučić: Jedan smo narod i imamo jednu crkvu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su Srbi jedan narod i da imaju jednu crkvu.

Vučić je, u obraćanju novinarima u Mrkonjić Gradu, na pitanje šta bi poručio Srbima, rekao da je poruka - da smo jedan narod i da imamo jednu crkvu.


Pokušaće da nas dele, moramo da se držimo zajedno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, obilazeći školu u Mrkonjić Gradu, da će pokušati da nam dele narod, kao što pokušavaju da cepaju i dele našu, srpsku crkvu, zbog čega moramo da se držimo zajedno.

"Možemo da živimo u više država, ali narod je jedan i jedinstven. Ne smemo da zaboravimo da pripadamo istom rodu, i nosimo isto prezime, da moramo da čuvamo svoje kuće i ognjišta, jer time štitimo budućnost", kazao je Vučić nakon što mu je jedna učenica poželela dobrodošlicu.


Vučić u Mrkonjić Gradu: Bićemo uz svoju decu i svoj narod

Srbija će biti uz svoj narod i decu i pomagaće koliko može, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Gimnaziji i Mašinskoj školi u Mrkonjić Gradu.

"Posebno sam srećan što sam posetio divne ljude u Mrkonjić Gradu i đacima i nastavnom osoblju želim svako dobro i uspeh u životu. Znanje je moć i siguran sam da deca u Mašinskoj školi to razumeju. Onoliko koliko možemo, kao država Srbija, pomagaćemo i bićemo uz svoju decu i narod", napisao je Vučić u knjizi škole.


Vučić u Mrkonjić Gradu: Donosimo pomoć za školu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo je danas helikopterom za Drvar u Federaciji BiH i Mrkonjić Grad u Republici Srpskoj.

Vučić je na svoj zvaničan Instagram profil postavio fotografiju iz helikoptera i snimak kako ulazi u letelicu i napisao "Na putu za Drvar i Mrkonjić Grad".Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane