Sutra vraćanje "Pobednika" na postament, čuva ga obezbeđenje

Spomenik "Pobednik", čija je rekonstrukcija trajala više meseci, sutra će biti vraćen na staro mesto, postament na platou Gornjeg grada Beogradske tvrđave, gde će ga do tada čuvati obezbeđenje.

13 Februar 2020 14:57
Spomenik "Pobednik", čija je rekonstrukcija trajala više meseci, sutra će biti vraćen na staro mesto, postament na platou Gornjeg grada Beogradske tvrđave, gde će ga do tada čuvati obezbeđenje.

Sutra vraćanje "Pobednika" na postament, čuva ga obezbeđenje

BEOGRAD - Spomenik "Pobednik", čija je rekonstrukcija trajala više meseci, sutra će biti vraćen na staro mesto, postament na platou Gornjeg grada Beogradske tvrđave, gde će ga do tada čuvati obezbeđenje.

"Obezbeđenje će ga čuvati i večeras i sutra, sve dok ne bude na postamentu gde je potpuno bezbedan", rekla je za Tanjug direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivera Vučković.


Građani: Jedinstven trenutak da izbliza vidimo "Pobednika"

Novo ruho čuvenog spomenika "Pobednik" privuklo je mnoge znatiželjne građane i goste Beograda, ali i slučajne prolaznike koji su imali jedinstvenu priliku da izbliza pogledaju jedan od simbola srpske prestonice, a za neke od njih je, kako su rekli, to bio istorijski trenutak.

Među njima je i Beograđanin Raško Vladimir koji kaže da je bilo krajnje vreme da se spomenik restaurira, prisećajući se uspomena koje ga vežu za Kalemegdan.


Građani fotografišu i snimaju obnovljenu skulpturu Pobednika

Oko četiri metra visok spomenik "Pobednik" izložen je danas za građane i goste srpske prestonice na platou Gornjeg grada Beogradske tvrđave, posle više meseci rekonstrukcije.

Mnogi od njih su već iskoristili priliku, pa se fotografišu i prave snimke sa jednim od najprepoznatljivijih simbola srpske prestonice.


Otvorena izložba posvećena "Pobedniku"

Uoči izlaganja rekonstruisane skulpture "Pobednika", na platou Gornjeg grada Beogradske tvrđave jutros je otvorena izložba koja predstavlja retrospektivu svih radova na obnovi tog čuvenog simbola srpske prestonice.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je malo događaja oko koga svi delimo ista osećanja, kao što je vraćanje "Pobednika".


"Pobednik" spremno čeka građane

Rekonstruisana skulptura "Pobednika" vraćena je na plato Gornjeg grada Beogradske tvrđave gde su jutros obavljeni završni radovi za predstavljanje tog čuvenog simbola srpske prestonice građanima.

Spomenik, koji je juče dopremljen iz ateljea vajara Zorana Kuzmanovića iz Smedereva, radnici su dizalicom uspravili i ogradili zaštitnom ogradom.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

OLIVERA VUCKOVIC, GORAN VESIC

vrh strane