Vučić: Srećan sam što danas vidim napredak, hvala Trampu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

14 Februar 2020 22:53
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večaras, na kraju posete Minhenu, sa senatorom Ronom Džonsonom.

Vučić: Srećan sam što danas vidim napredak, hvala Trampu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

"To nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali veoma sam srećan što danas vidim napredak. Još jednom zahvaljujem vama gospodine Grenel i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i svi ćemo se mnogo bolje osećati u budućnosti i bićemo sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana", naglasio je Vučić.


Vučić sa senatorom Džonsonom na kraju posete Minhenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večaras, na kraju posete Minhenu, sa senatorom Ronom Džonsonom.

Susretu je prisustvovao i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.


Vučić gost na večeri Svetskog ekonomskog foruma

Presednik Srbije Aleksandar Vučić specijalni je gost na večeri, koju je za odabrane ucesnike Minhenske bezbednosne konferencije priredio Svetski ekonomski forum.

Pored Vučića, među zvanicima su i državni sekretar SAD Majk Pompeo, izvršni direktor i osnivač kompanije Jigsaw Džared Koen i predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende, objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".


Vučić Kurtiju: Ne možete da vređate Srbiju, ne predstavljate državu

Ne možete da vređate Srbiju, vi ne predstavljate državu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju, koji je na panelu u Minhenu kritikovao "mini Šengen" i, kako piše Kurir, rekao da "Srbiju treba osloboditi Kosova".

Beogradski list navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, i da je Kurti rekao da će Priština uvesti Srbiji recipročne mere, na šta mu je predsednik Srbije odgovorio: "Ne možete da vređate Srbiju".


Vučić i Kurti prvi put za okruglim stolom, uz još dva Albanca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučicć danas popodne učestvuje na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu, što će možda biti prva prilika da ukrsti argumente sa novim kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, koji prisustvuje istom panelu, zajedno sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Panel na temu "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana“ održava se u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, po pravilima četam hausa, što znači da je zatvoren za javnost.Vučić u Minhenu sa Hekerom, Lajčakom, Georgijevom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučcić danas je u Minhenu nastavio bilateralne sastanke sa svetskim zvaničnicima razgovorom sa savetnikom za spoljnu politiku i bezbednost savezne kancelarke SR Nemacke Janom Hekerom.

Predsednik Vučić se tokom Bezbednosne konferencije u Minhenu sastao i sa ministrom spoljnih poslova Slovacke Miroslavom Lajčakom i sa direktorkom MMF-a Kristalinom Georgievom, objavljeno je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".


Vučić s Vangom: Uvek ćemo biti uz kineski narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu s ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiem i poručio da će Srbija biti uz kineski narod.

"Uvek ćemo biti uz kineski narod i uvek ćemo biti zahvalni predsedniku Siju za sve što ste učinili za naš narod", rekao je Vučić, objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".


Vučić s predstavnicima Forin ofisa i Atlantskog saveta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas u Minhenu bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima razgovorom s predstavnicima Forin ofisa i Atlantskog saveta.

Vučić je prvo razgovarao sa izvršnim direktorom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom, a potom se sastao sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom, objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".


Vučić danas u Minhenu

Radni dan predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Minhenu počeo je prisustvom potpisivanju izjava o namerama o uspostavljanju železničke linije i završetku autoputa Beograd - Priština, nastavio se nizom bilateralnih susreta i učesćem na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, koju je u 14.00 časova otvorio predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer.

Vučić se rano jutros, već u osam sati, sastao s vršiocem dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom sa kojim je razgovarao o američko-srpskim odnosima i o situaciji u regionu.


Vučić razgovarao sa Džaredom Koenom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu sa izvršnim direktorom kompanije Jigsaw, Džaredom Koenom, objavljeno je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Predsednik Vučić razgovarao je sa Koenom u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.


Vučić: Najbolji odnosi sa Rusijom i Kinom, nastavljamo EU put

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, u izjavi novinaru ruske televizije u Minhenu, da će Srbija nastaviti da održava najbolje odnose i saradnju sa Rusijom i Kinom, po ugledu na zemlje koje imaju mnogo veću razmenu sa Rusijom od nas, ali da će nastaviti i svoj evropski put.

Vučić je u Minhenu, u pauzi Minhenske bezbednosne konferencije, odgovarao na pitanja novinara, a osim predstavnika medijskih kuća iz Srbije i regiona, njegovo izlaganje su pratili i novinari stranih medija.


Vučić: Voleo bih da sam od Karpentera čuo o pravima Srba u CG

Povodom izjave bivšeg zvaničnika Pentagona Majkla Karpentera da Rusija u Crnoj Gori, preko Srpske pravoslavne crkve, štiti svoje interese, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da bi voleo da je od Karpentera čuo kakva prava imaju Srbi u toj državi.

"Pozdravljam gospodina Karpentera. Voleo bih da sam od njega čuo da li Srbi, kojih ima skoro 30 odsto u Crnoj Gori, imaju ista prava kao Albanci u Makedoniji", poručio je Vučić.


Vučić: Očuvanje mira i stabilnosti u BiH najvažnije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutra na sastanku u Beogradu saslušati stavove Milorada Dodika i Željke Cvijanović u vezi sa situacijom u BiH i istakao da će uvek insistirati na očuvanju mira i stabilnosti u toj zemlji.

Vučić je u Minhenu, gde je odgovarao na pitanja novinara u pauzi Minhenske bezbednosne konferencije, za Al Dzaziru rekao da je Dodika i Cvijanović pozvao na sastanak i pre sporne odluke Ustavnog suda u BiH o imovini.


Vučić: Nema razgovora o statusu sve dok su tu takse

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu da Beograd sa Prištinom neće razgovarati o statusu sve dok ne budu ukinute takse na robu iz centralne Srbije.

"Mi možemo da razgovaramo o stvarima koje su pitanje ekonomskog napretka, nemamo problem sa tim, ali nećemo da razgovaramo o statusu dok se takse ne ukinu. To stoji i čekamo da takse budu ukinute", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara Al Dzazire u Minhenu, gde učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.


Najmoćnijim investitorima predstavio sam šta je danas Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas u Minhenu susret sa najmoćnijim finansijskim investitorima iz celog sveta koje je, preneo je novinarima, upoznao sa postignućima srpske ekonomije.

Ističe da je u okviru sastanaka u okviru Minehenske bezbednosne konferencije insistirao da na tome da je Srbija ozbiljna, odgovorna i progresivna zemlja, čija ekonomija ide napred.


Vučić sa Hanom i o kvotama za čelik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa evorpskim komesarom za budžet i administraciju Johanesom Hanom o širem spektru tema značajnih za Srbiju i region, a posebno, kako je preneo novinarima, o kvotama za izvoz čelika.

"Sa Hanom smo imali dobar sastanak. Pošto je on sada komesar za budžet EU, molio sam ponovo za srpski čelik. Smatrao sam da je to važno za nas, to je ključna stvar, jer je smederevska Železara postala najveći izvoznik i najveća fabrika u Srbiji", rekao je


Vučić o Obradoviću: To su reči očajnika...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji ne pregovara o statusu i statusnim pitanjima Kosova, već se razgovara samo o stvarima koje Srbiji idu u prilog, kao što je obnavljanje železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine.

Komentarišući primedbe lidera Dveri Boška Obradovića, da je reč o statusnim pregovorima, Vučić je odgovorio da su to "reči očajnika".


Saobraćajne veze ogromna pomoć za Srbe na KiM

Upostavljanje železničke linije Beograd - Priština i završetak autoputa između ta dva grada značiće ogromnu pomoć za srpski narod na KiM, izjavio je danas u Minhenu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ovo je (železnica) ogromna podrska za naš narod na KiM i pomoć, kao i kada budemo imali autoput do Prištine", istakao je Vucić i dodao da će to biti od velikog znacaja za Srbije koji žive u Gračanici, Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi", rekao je Vučić novinarima.


Vučić: Sporazum sa Prištinom ne zavisi od želja, već realnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine ne zavisi od političkih želja, već od političke realnosti i spremnosti Albanaca da razgovaraju o kompromisu.

Vučić je to rekao komentarišući izjavu Hašima Tačija da očekuje potpisivanje konačnog dogovora do kraja godine.


Potpisano Pismo o namerama; Vučić: Za bolju budućnost i mir

U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih privremenih institucija Hašima Tačija.

"Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi. Srećan sam što vidim danas napredak I mnogo hvala Trampu I Grenelu u ime Srbije, jer svi osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost I da ćemo osigurati mir za naredne decenije", rekao je po portpisivanju dokumenta predsednik Vučić.


Minhen: Potpisana Izjava o nameri za završetak autoput BG-PR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Minhenu potpisivanju Izjave o nameri za završetak izgradnje autoputa od Beograda do Prištine.

Potpisana je i izjava o namerama za uspostavljanje železničkog koridora Beograd - Priština.


Vučić se u Minhenu sastao sa Johanesom Hanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas sastanke u okviru Minhenske bezbednosne konferencije razgovorom sa evorpskim komesarom za budžet i administraciju Johanesom Hanom.

Vučić je na zvaničan Instagram nalog postavio fotografije sastanka sa Hanom.


Vučić sa šefom radne grupe za ZB u Bundestagu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, sa nemačkim poslanikom Johanom Vadepulom, šefom radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu.

Vadepul je poslanik CSU/CDU.


Vučić sa visoko rangiranim investitorima u Minhenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu, u okviru Minhenskog bezbednosnog foruma, sa visoko rangiranim investitorima.

"Cilj nam je da Srbiju predstavimo kao zemlju povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivnu destinaciju za investitore i da napredujemo sa investicijama", napisao je Vučić na svom Instragram nalogu, na kojem je objavio i fotografije sa okruglog stola.


Minhen: Vučić sa sastao sa Rikerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Minhenu s v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom, objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

To je prvi sastanak predsednika Vučića koje će danas imati u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.


Vučić na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić učestvovaće danas na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji (MSC 2020), a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

Prema diplomatskim izvorima Tanjuga, među Vučićevim sagovornicima biće vršilac dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filip Riker, kao i pojedini istaknuti američki senatori.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane