Tabaković: SRB privukla 55% svih stranih direktnih investicija na Z.Balkanu

Strana direktna ulaganja u Srbiju iznosila su prošle godine rekordnih 3,8 milijardi evra, a naša zemlja je u poslednje dve godine sama privukla 55 odsto svih stranih direktnih investicija na Zapadnom Balkanu, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

19 Februar 2020 14:09
Tabaković: SRB privukla 55% svih stranih direktnih investicija na Z.Balkanu

BEOGRAD - Strana direktna ulaganja u Srbiju iznosila su prošle godine rekordnih 3,8 milijardi evra, a naša zemlja je u poslednje dve godine sama privukla 55 odsto svih stranih direktnih investicija na Zapadnom Balkanu, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Guverner je, na prezentaciji februarskog "Izveštaja o inflaciji", takođe rekla da je NBS revidirala naviše procenu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2019. godinu na 4,2 odsto, što je iznad svih projekcija koje su imali tokom godine.


Tabaković: Rano za procenu uticaja korona virusa na rast

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da se nada da će se što pre prevazići efekti korona virusa koji je poremetio privrednu aktivnost u svetu.

Korona virus, nažalost, može da uspori privrednu aktivnost, ali bi bilo neozbiljno procenjivati u kojoj meri, rekla je Tabaković na novinarsko pitanje na konferenciji za medije da li korona virus može da uspori privredni rast u ovoj godini, s ozbirom na to da je nedavno Fijat objavio da je obustavio proizvodnju jer čeka delove iz Kine.Tabaković: Država može da bude odgovoran vlasnik Komercijalne

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković tvrdi da država može da bude odgovoran vlasnik Komercijalne banke, ali ističe da o prodaji te banke ne odlučuje ona već država.

Na novinarsko pitanje da se u par navrata izjasnila da je protiv prodaje Komercijalne banke, Tabaković je na predstavljanju Izveštaja o inflaciji rekla da je to njeno mišljenje, da ima pravo da ga iznese, ali da ne očekuje da bilo ko zbog toga promeni svoju odluku ili da se neko na nju naljuti zbog toga što kaže.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

JORGOVANKA TABAKOVIC

vrh strane