Prijem povodom Dana Republike Srpske i prvog Ustava RS

Dan Republike Srpske - 9. januar, kao i proglašenje prvog Ustava RS - 28. februara 1992. godine, obeleženi su sinoć u svečanoj sali Starog dvora - Skupštini grada Beograda.

29 Februar 2020 08:10
Dan Republike Srpske - 9. januar, kao i proglašenje prvog Ustava RS - 28. februara 1992. godine, obeleženi su večeras u svečanoj sali Starog dvora - Skupštini grada Beograda.

BEOGRAD - Dan Republike Srpske - 9. januar, kao i proglašenje prvog Ustava RS - 28. februara 1992. godine, obeleženi su sinoć u svečanoj sali Starog dvora - Skupštini grada Beograda.

Svečanosti su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, najviši zvaničnici RS, predsednica Željke Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsednik Skupštine Nedeljko Čubrilović, specijalni izaslaniki predsednika Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulina, predsednica Skupštine Maja Gojković i drugi visoki zvaničnici.


Dodik o "sukobima" u BiH

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik odbacio je navode koji dolaze od bošnjačkih političkih prvaka da "igra" na kartu sukoba i istakao da je upravo suprotno - na kartu sukoba igraju oni koji bi da podstaknu međunarodnu zajednicu i njen strah od otpočinjanja sukoba.

"Nema resursa za to. Jedini resurs za sukob imaju međunarodne vojne snage kao što su NATO i Eufor. Lokalni potencijali za sukobe ne postoje", kazao je Dodik sinić novinarima nakon svečanog prijema povodom Dana Republike Srpske u zgradi Starog dvora u Beogradu.


Vulin: Srbija nikada nije bila više u RS, ni RS u Srbiji

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je sinoć, na svečanom prijemu u Beogradu povodom Dan Republike Srpske i godišnjica proglašenja prvog Ustava RS, da "Srbija nikada nije bila više u Republici Srpskoj i Republika Srpska u Srbiji".

Vulin, koji je svečanosti prisustvovao u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "istakao je da Republika Srpska nije nastala zato što je to odlučio neki savet ambasadora ni zato što je to bila volja političara, ni zato što su velike svetske sile htele jednim sporazumom da prekinu rat".Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

MILORAD DODIK

vrh strane