Gojković: Testova ima sasvim dovoljno

Srbija raspolaže sa dovoljno testova za otkrivanje infekcija korona virusom, istakao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

16 Mart 2020 19:16
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je večeras da će biti uvedene nove telefonske linije, putem kojih će građani moći da dobiju sve potrebne informacije o virusu korona, kao i preporuke o daljem postupanju.

BEOGRAD – Srbija raspolaže sa dovoljno testova za otkrivanje infekcija korona virusom, istakao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Gojković je, na konferenciji za štampu u Vladi Srbije, upitan sa koliko testova raspolaže Srbija i uz konstataciju da je preporuka SZO da se što više ljudi testira, podsetio da Srbija u ovom trenutku ima na četiri mesta mogućnost za testiranje, a to su Institut Torlak i zavodi u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.


Gojković: Nove telefonske linije već sutra

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je večeras da će biti uvedene nove telefonske linije, putem kojih će građani moći da dobiju sve potrebne informacije o virusu korona, kao i preporuke o daljem postupanju.

"Nove linije se uvode već sutra. Ne može se sve rešiti u roku od sat-dva, ovo je vanredna situacija. Otvaramo nove telefone, još različitih mogućnosti, mobilne aplikacije. Dali smo naloge da svi lekari opšte prakse daju svoje brojeve pacijentima, domovi zdravlja će otvoriti nove linije", rekao je Gojković na pres konferenciji na konstataciju novinara da građani ne mogu da dobiju vezu kada pozovu postojeće brojeve telefona, te da li se razmišljalo o nečem efikasnijem od telefonske linije.


Gojković: Ako budemo pametni ovo će biti samo "loša epizoda"

Ako budemo dovoljno pametni i organizovani, za kratak vremenski period, za par nedelja, ili možda duže, ovo će za nas biti samo jedna loša epizoda u životu, ništa više od toga, koju ćemo brzo svi zaboraviti, rekao je večeras pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je na konferenciji za štampu u Vladi Srbije, a upitan koje su mere pokrajine, rekao da je Pokrajinska vlada, odnosno Štab za vanredne situacije zasedao, ali da nema velikih razmimoilaženja u odnosu na republičke mere.


Angažovaćemo sve raspoložive snage... i privatni sektor

Angažovaćemo sve raspoložive snage i državnog i privatnog sektora kako bismo pružili adekvatne usluge građanima u vreme pandemije korona virusa, poručio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Na pitanje Tanjuga da li se razmišlja da se u nekom momentu, ukoliko bude potrebno, na lečenju zaraženih angažuju lekari koji rade u privatnim klinikama i da se, eventualno, koriste i drugi resursi privatnih bolnica, Gojković je rekao da se prave planovi sa privatnim lekarima.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

STOKIC, GOJKOVIC, SKODRIC I TEPAVCEVIC KISIC

vrh strane