Dačić o pomoći Kine, EU, vraćanju naših državljana iz sveta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nesumnjivo da će Kina ubuduće biti jedan od najpopularnijih partnera Srbije, kao zemlja koja se u kriznim vremenima, u situaciji širenja epidemije koronavirusa i pokušajima suzbijanja epidemije, ponašala prema Srbiji krajnje prijateljski.

25 Mart 2020 18:09

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nesumnjivo da će Kina ubuduće biti jedan od najpopularnijih partnera Srbije, kao zemlja koja se u kriznim vremenima, u situaciji širenja epidemije koronavirusa i pokušajima suzbijanja epidemije, ponašala prema Srbiji krajnje prijateljski.

"Ovde nije samo reč o tome da li će neko finansijski nešto pomoći. I EU je izdvojila 7 i po miliona evra, i Norveška je izdvojila 5 miliona evra i mi smo na tome zahvalni. U pitanju je solidarnost. U ovim uslovima danas, novac vam ne znači mnogo. Naravno, morate da imate novac da biste nešto mogli da kupite. Ali, ovde se pojavljuje drugi problem, gde da nađete to što treba da kupite. U tom smislu EU nije pokazala solidarnost već je zabranila uvoz medicinske opreme. Jedina zemlja od koje smo mogli nešto da kupimo je bila Kina", rekao je Dačić za vojvođanski javni servis.


Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane