Janjic:Kurti pao pod pritiskom SAD,odlaže se ukidanje taksi

Vlada Aljbina Kurtija pala je pod pritiskom SAD-a zbog nespremnosti kosovskog premijera da ispuni dogovor o ukidanju taksi, smatra analitičar Dušan Janjić i dodaje da je izglasavanje nepoverenja vladi u Prištini posledica nestabilnosti, podeljenosti i konfrontiranosti na prištinskoj političkoj sceni...

26 Mart 2020 14:22

BEOGRAD – Vlada Aljbina Kurtija pala je pod pritiskom SAD-a zbog nespremnosti kosovskog premijera da ispuni dogovor o ukidanju taksi, smatra analitičar Dušan Janjić i dodaje da jeiIzglasavanje nepoverenja vladi u Prištini posledica e nestabilnosti, podeljenosti i konfrontiranosti na prištinskoj političkoj sceni. ''''Kurti je pokušao da vodi državu na način na koji to nije moguće, preko malih interesnih grupa i nekom vrstom građanskog aktivizma'''', naveo je Janjić.

Janjić je, takođe, mišljenja da je teško očekivati da će sve takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije biti ukinute do 1. aprila, kako je ranije najavljeno, jer je, kako kaže, to program vlade koja je juče oborena.


Foto Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane