Tahiri:Kurtijeva vlada bila zrela za smenu

Politička situacija u Prištini bila je zrela za promene, ocenjuje prištinski analitičar Ramuš Tahiri povodom pada vlade Aljbina Kurtija za kojeg navodi da je autokratski donosio odluke i da je vodio katastrofalnu spoljnu politiku, posebno kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

26 Mart 2020 14:55

PRIŠTINA – Politička situacija u Prištini bila je zrela za promene, ocenjuje prištinski analitičar Ramuš Tahiri povodom pada vlade Aljbina Kurtija za kojeg navodi da je autokratski donosio odluke i da je vodio katastrofalnu spoljnu politiku, posebno kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Tahiri smatra da trenutak za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi nije najpogodniji jer je prioritet svih vlada u svetu da savladaju pandemiju korona virusa, ali je, kako ističe, to bilo očekivano budući da koalicioni partneri, Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova (DSK), nisu sarađivali i kao takvi nisu imali većinu u parlamentu.


Novi premijer će biti neko iz DSK
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri ocenio je da je izglasavanje nepoverenja vladi Aljbina Kurtija bilo očekivano, jer su postojale suštinske razlike između koalicionih partnera Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova.

On je za Kosovo onlajn rekao i da je bila neophodna veća koordinacija u donošenju odluka, imajući u vidu da je na oktobarskim izborima prošle godine Samoopredeljenje osvojilo samo jedno poslaničko mesto više od DSK.


Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane