Ухапшени осумњичени за изазивање панике у вези воде

Припадници Mинистарства унутрашњих послова су, по налогу Вишег jавног тужилаштва, ухапсили ф.J. (42) и Б.Ц. (39) због постоjања основа сумње да су извршили кривично дело изазивање панике и нереда.

14 јун 2018 20:27

БEOГРAД - Припадници Mинистарства унутрашњих послова су, по налогу Вишег jавног тужилаштва, ухапсили ф.J. (42) и Б.Ц. (39) због постоjања основа сумње да су извршили кривично дело изазивање панике и нереда.

Oни се сумњиче да су на друштвеним мрежама ширили лажну информациjу да “у наредна два дана воду у Београдском водоводу не треба користити за пиће, jер се у воду грешком просуо метан, пун канцерогених честица“ и на таj начин изазвали узнемиреност и панику међу грађанима, саопштио jе вечерас MУП.


Ширење лажне вести о води добро организована акциjа

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изjавио jе вечерас да jе ширење лажне вести о исправности воде била очигледно добро организована акциjа чиjи jе циљ био дестабилизациjа београдске власти и читавог друштва и захвалио MУП-у на брзоj реакциjи.

"У име Скупштине града Београда захваљуjем се Mинистарству унутрашњих послова на брзоj реакциjи, jер су неки од оних коjи су ширили лажне вести да jе вода за пиће у Београду неисправна већ приведени правди", навео jе Весић у изjави и истакао да нико нема право да шири лажне вести и узнемирава jавност посебно када jе у питању jавно здравље.


фото MУП

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране