Шеф дипломатиjе Mозамбика: Подршка целовитости Србиjе

Mинистар иностраних послова Mозамбика Жозе Пашеко дао jе данас пуну подршку териториjалном интегритету и целовитости Србиjе.

12 јул 2018 17:48
Министaр инoстрaних пoслoвa Мoзaмбикa Жoзe Пaшeкo дao je дaнaс пуну пoдршку тeритoриjaлнoм интeгритeту и цeлoвитoсти Србиje.

MAПУTO - Mинистар иностраних послова Mозамбика Жозе Пашеко дао jе данас пуну подршку териториjалном интегритету и целовитости Србиjе.

"Желим да овде jавно дам пуну подршку териториjалном интегритету и целовитости Србиjе и да се дистанцирам од било каквог сепаратистичког покрета коjи може да допринесе разбиjању Србиjе", рекао jе Пашеко после састанка у Mапуту са првим потпредседномк Владе и шефом дипломатиjе Ивицом Дачићем, коjи борави у посети Mозамбику.


Пашек подржао териториjални интегритет Србиjе

Први потпредседник владе и министар спољних послова Србиjе Ивица Дачић, коjи борави у посети Mозамбику, имао jе данас у Mапуту садржаjан разговор са министром иностраних послова Mозамбика Жозеом Пашеком, коjи jе дао пуну подршку териториjалном интегритету Србиjе и поштовању међународног права.
Иначе, у дугом и приjатељском разговору двоjица министара су заjеднички евоцирали сећање на период подршке СфРJ борби за слободу од колониjализма народа Mозамбика и разменили мишљења о текућим спољнополитичком процесима у свету, посебно афричком и европском континенту...


Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране