Нова Пчеличина сликовница о Aрчиjу и Дори

Издавачка кућа "Пчелица" обjавила jе и четврту сликовницу популарног сериjала о лабрадорима Aрчиjу и Дори - "Aрчи и Дора у рату с мачкама?".

13 јул 2018 11:56

БEOГРAД - Издавачка кућа "Пчелица" обjавила jе и четврту сликовницу популарног сериjала о лабрадорима Aрчиjу и Дори - "Aрчи и Дора у рату с мачкама?".

Читаоцима jе познато да jе издавачка кућа "Пчелица" велики приjатељ животиња, да у свом програму има читаве сериjале едукативних и забавних књига о домаћим и дивљим животињама, али и да су лабрадори Aрчи и Дора омиљени чланови "Пчеличиног" колектива.

Из жеље да деца развиjаjу правилан однос према животињама, "Пчелица" jе пре две године започела обjављивање сериjала илустрованих прича о Aрчиjу и Дори, коjе се разликуjу од сличних сликовница о љубимцима, jер су главни jунаци истинити ликови и они су за кратко време постали веома популарни код малих читалаца.

Aутор Горан Mарковић и илустратор Aлекса Jовановић потрудили су се да деца путем главних jунака приче развиjаjу емпатиjу према љубимцима, да хумано поступаjу са напуштеним псима и да се уче правилном опхођењу према животињама.

У четвртоj причи "Aрчи и Дора у рату с мачкама?", коjа jе обjављена управо на Aрчиjев и Дорин рођендан (занимљивост jе да су два лабрадора рођена истог дана), аутори се баве проблемом сукоба, али путем ликова мачки коjе су често у неприjатељству са псима.

Oва сликовница децу учи да се сукобима не решаваjу проблеми, већ разумевањем и толеранциjом.

Претходне три сликовнице сериjала о Aрчиjу и Дори такође пред мале читаоце постављаjу проблеме и уче их како би требало да буду решени на хуман, одговоран и разуман начин.

Прва књига сериjала "Aрчи и Дора постаjу приjатељи?" за тему има прихватање другачиjих и борбу против предрасуда, друга књига "Aрчи и Дора спасаваjу напуштеног пса?" показуjе хумани аспект удомљавања, а трећа књига "Aрчи и Дора у зимскоj авантури?" бави се проблемом животне угрожености због лаковерног понашања и некритичког поверења у непознате особе.

Kолектив "Пчелице" jе свечано обележио Aрчиjев шести и Дорин четврти рођендан уз представљање нове сликовнице "Aрчи и Дора у рату с мачкама?".


фото пцелица.рс

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране