Изменама закона jош ефикасниjе против бахатих инвеститора

Потпредседница Владе Србиjе и министарка грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре, Зорана Mихаjловић, изjавила jе да ће измене Закона о озакоњењу обjеката и Закона о планирању и изградњи пружити држави, грађевинским инспекторима и локалноj самоуправи нове могућности за jош ефикасниjу борбу против неодговорних и бахатих инвеститора...

13 октобар 2018 11:50

БEOГРAД - Потпредседница Владе Србиjе и министарка грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре, Зорана Mихаjловић, изjавила jе да ће измене Закона о озакоњењу обjеката и Закона о планирању и изградњи пружити држави, грађевинским инспекторима и локалноj самоуправи нове могућности за jош ефикасниjу борбу против неодговорних и бахатих инвеститора коjи граде без дозволе и покушаваjу да зараде на кршењу закона.
"Нова алатка коjа ће бити на располагању свима коjи спроводе оваj закон jе лакше и брже доношење и спровођење решења о уклањању нелегалних обjеката. У досадашњоj пракси увидели смо да jе jедна од главних злоупотреба поступка о озакоњењу била вођење маратонских управно судских поступка за озакоњење нелегалних обjеката, коjи у Србиjи у просеку траjу неколико година", каже Mихаjловићева.

фото Танјуг/Д.Kуjунџић, архива

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране