Вучић: У региону нико раван Воjсци Србиjе

Нико у региону не може да се пореди са Воjском Србиjе, изjавио jе данас председник Србиjе Aлександар Вучић, након што jе присуствовао воjноj вежби коjа jе изведена на Пасуљанским ливадама, и наjавио нова улагања у Воjску Србиjе, како у наоружању и опреми, тако и у подизању стандарда њених припадника.

10 новембар 2018 18:29
Прeдсeдник Србиje Aлeксaндaр Вучић пoручиo je дaнaс мeдиjимa кojи гa нaпaдajу и oбjaвљуjу кaрикaтурe o њeму дa ћe сe бoрити зa њихoвo прaвo дa oбjaвe штa гoд жeлe, пa и нeистинe, aли и дa ћe сe бoрити и зa истину и свoje прaвo дa нaрoду кaжe дa je истинa.

Нико у региону не може да се пореди са Воjском Србиjе, изjавио jе данас председник Србиjе Aлександар Вучић, након што jе присуствовао воjноj вежби коjа jе изведена на Пасуљанским ливадама, и наjавио нова улагања у Воjску Србиjе, како у наоружању и опреми, тако и у подизању стандарда њених припадника.

Вучић jе подсетио да jе Восjа Србиjе, када jе он преузео ресор одбране, 2012. године, имала jедан неисправан Mиг 29, а да их jе данас летело осам, да их има10, а да ће до краjа 2019. Виjска Србиjе имати и свих 14 летелица у свом саставу.


Ваше jе право да обjавите и неистину, а моjе да кажем истину

Председник Aлександар Вучић поручио jе данас медиjима коjи га нападаjу и обjављуjу карикатуре о њему да ће се борити за њихово право да обjаве шта год желе, па и неистине, али и да ће се борити и за истину и своjе право да народу каже да jе истина.

"Oнима коjи ме сваки дан нападаjу, сваки дан измишљаjу, цртаjу ме као Хитлера или његово ођоче, потуно свеjедно, кажем: Само ви наставите. Свима коjи обмањуjу jавност, коjи не говоре истину, кажем: Само ви своj посао наставите, немоjте да глумите хероjа, jер вам jа кажем", рекао jе Вучић одговараjући на питања новинара на Пештеру.


За MO 650 милиона евра,реално нешто више од милиjарде

Буџет Mинистарства одбране за следећу годину износиће око 650 милиона евра, а реално око милиjарду до милиjарду и 50 милиона евра, изjавио jе председник Србиjе Aлександар Вуцицћ.

Вучић jе то рекао одговараjући на питања новинара након завршетка дела воjне вежбе "Век победника" коjа се одржала на Пештеру...


Приштина има већину за Интерпол,али борићемо се, видећемо...

Да jе гласање за чланство Kосова у Интерполу таjно, наше наде би биле веће, оценио jе данас председник Србиjе Aлександар Вучић, те приметио да ниjе спорно да ће Немачка подржати чланство Kосова у тоj организациjи, као ни да Приштина има двотрећинску подршку.

Вучић jе додао да су шансе да се то чланство и деси огромне, али да ће Србиjа наставити да се бори и да покушава да то спречи...


Воjска ће бити све снажниjа и опремљениjа

Председник Србиjе Aлександар Вучић истакао jе данас, након присуства воjноj вежби са боjевим гађањем "Век победника 1918-2018" на Пештеру, да наш народ може бити поносан на снаги и опремљеност Воjске Србиjе, коjа ће у будућности бити jош већа.

Вучић jе, одговараjући новинарима на питања, па и коме jе у интересу била слаба Воjска Србиjе, казао да jе у интересу Србиjе да има снажну воjску...


Вучић: И воjска и вежба - за мир и за очување слободе

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас, по завршетку Здружене воjне вежбе "Век победника", да Воjска Србиjе ни изблиза ниjе она воjска од пре пет година, али да jе то засигурно воjска за очување мира и слободе Србиjе.

"Oво радимо да би могли да сачувамо слободу и мир земље", рекао jе Вучић на Пештеру, честитаjући свим прпадницима Воjске Србиjе коjи су данас извели вежбу на 10 локациjа у земљи...


Завршена воjна вежба на Пештеру

На приверемном полигону Пештер завршена jе Здружена тактичка вежба "Борбена група на маршу с преласком у напад", за чиjи почетак jе дао одобрење председник Србиjе и врховни командант Воjске Србиjе Aлександар Вучић, почела jе извршењем марша борбене групе.

Борбена група jе добила задатак да се прикупи у Новом Пазару и изврши марш правцем Нови Пазар - Дуга пољана - Буђево, а у току марша извиђачка авиjациjа извршила jе извиђање правца снага из ваздушног простора, са привремено поседнутих ватрених положаjа...


“Век победника 1918 - 2018” на полигону на Пештеру

Председник Србиjе Aлександар Вучић присуствовао jе данас вежби коjа jе, у оквиру Здружене тактичке вежбе са боjевим гађањем “Век победника 1918 - 2018”, изведена на привременом полигону Пештер.

На Пештеру jе вежбу "Борбена група на маршу са преласком у напад" извела Друга бригада Kопнене воjске, у садеjству са Четвртом бригадом Kопнене воjске и jединицама Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Воjске Србиjе...


Вучић стигао на Пасуљанске ливаде, почео "Век победника"

Председник Aлександар Вучић стигао jе данас, мало пре 9.00, на Пасуљанске ливаде, где се одржава велика воjна вежба "Век победника 1918-2018" и где jе дочекан свечаним строjем Гарде.

Kомандант Kопнене воjске, генерал-потпуковник Mилосав Симовић, поднео jе рапорт председнику и званицама у коме jе изнео шта ће се све видети током тактичке вежбе...


Почела вежба Век победника 1918-2018

У Србиjи jе данас почела Здружена тактичка вежба с боjевим гађањем "Век победника 1918-2018", коjа се одржава у част обележавања 100 година од победе у Првом светском рату.

Вежби, коjа jе почела на Пасуљанским ливадама код Kраљева, присуствуjу председник Србиjе Aлександар Вучић, премиjерка Aна Брнабић и други званичници...


Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

ВEЗБA "ВEК ПOБEДНИКA 1918-2018"

врх стране