Tачи: Неће бити нове РС, СРБ не може да стави вето на воjску

Председник привремених косовских институциjа Хашим Tачи изjавио jе данас у Паризу да као резултат разговора о нормализациjи односа између Kосова и Србиjе неће доћи до поделе Kосова, нити ће се формирати "Република Српска", а претходно jе у интервjуу француским медиjима такође поручио да jе он "председник суверене земље".

10 новембар 2018 15:52

ПAРИЗ - Председник привремених косовских институциjа Хашим Tачи изjавио jе данас у Паризу да као резултат разговора о нормализациjи односа између Kосова и Србиjе неће доћи до поделе Kосова, нити ће се формирати "Република Српска", а претходно jе у интервjуу француским медиjима такође поручио да jе он "председник суверене земље" и да "нико у Србиjи не може да стави вето" на формирање косовске воjске.
"Неће бити поделе, нити заjеднице са извршним овлашћењима што подразумева стварање Републике Српске на Kосову. Резултат диjалога о нормализациjи односа између Kосова и Србиjе треба да буде потписивање правно обавезуjућег споразума. Прва тачка споразума ће укључити међусобно признање Kосова и Србиjе", рекао jе Tачи на конференциjи за новинаре у Паризу.
фото Танјуг/ Д. Kууjунџић, архива

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране