Линта: Инициjатива о накнади штете Црноj Гори - безобралук

Председник Oдбора за диjаспору и Србе у региону у Скупштини Србиjе Mиодраг Линта оценио jе данас врхунским безобразлуком инициjативу такозваног Црногорског покрета да тражи да Србиjа надокнади штету Црноj Гори коjа jе узрокована тобоже неприjатељским односом Србиjе у Првом светском рату и анексиjом 1918. године.

10 новембар 2018 15:57

БEOГРAД - Предсjедник Oдбора за диjаспору и Србе у региону у Скупштини Србиjе Mиодраг Линта оцjенио jе данас врхунским безобразлуком инициjативу такозваног Црногорског покрета да тражи да Србиjа надокнади штету Црноj Гори коjа jе узрокована тобоже неприjатељским односом Србиjе у Првом свjетском рату и анексиjом 1918. године.
"Црногорски покрет шири мржњу према Србиjи и српском народу понављаjући лажну и апсурдну тезу да су српске трупе 1918. године окупирале Црну Гору, насилно укинуле уставни поредак и извршиле анексиjу Црне горе. Историjска jе чињеница да jе Aустро-Угарска монархиjа прво окупирала, а послиjе капитулациjе и распуштања воjске и анектирала Kраљевину Црну Гору", истиче се у писаноj изjави Линте.
фото Танјуг/ J. Пап, архива

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране