Приштина: Усвоjена резолуциjа о 'Геноциду Србиjе на Kосову'

Скупштина привремених институциjа у Приштини усвоjила jе вечерас резолуциjу о наводном геноциду Србиjе током рата на Kосову 1998-1999. године.

16 мај 2019 20:38

ПРИШTИНA - Скупштина привремених институциjа у Приштини усвоjила jе вечерас резолуциjу о наводном геноциду Србиjе током рата на Kосову 1998-1999. године.

Према речима представника парламента у Приштини Билала Шарифиjа, резолуциjа jе усвоjена поводом обележавања 20. годишњице наводних злочина на Kосову, када jе, како jе рекао, "протерано милион Aлбанаца и убиjено око 12.000 цивила свих националности, углавном Aлбанаца".


Приштина: Резолуциjом "казнити Србиjу"!

У косовском парламенту jе након вишесатног одлагања почела пленарна седница на чиjем дневном реду jе нацрт резолуциjе о наводном геноциду коjи су починиле српске снаге током последњег сукоба на Kосову и Mетохиjи и предлог за оснивање тзв. "државне комисиjе" за формирање трибунала за Србе, за коjе се очекуjе да ће бити изгласане данас.

У дневни ред уврштен jе и захтев заменице председника Aлиjансе за будућност Kосова, Донике Kадаj Буjупи о додели простора за излагање експоната као доказе да су Срби чинили наводне злочине на косовскоj териториjи.

фото Танјуг видео

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране