Бандић напустио састанак у Бриселу jер jе Приштина злоупотребила учешће

Mинистарство одбране саопштило jе данас да jе шеф делегациjе Србиjе на састанку о нормализациjи ваздушног саобраћаjа на Балкану, коjи jе одржан у Бриселу, генерал Предраг Бандић изразио оштар протест, а затим и напустио састанак, jер су представници привремених институциjа у Приштини злоупотребили учешће на скупу...

12 јул 2019 18:28

БEOГРAД - Mинистарство одбране саопштило jе данас да jе шеф делегациjе Србиjе на састанку о нормализациjи ваздушног саобраћаjа на Балкану, коjи jе одржан у Бриселу, генерал Предраг Бандић изразио оштар протест, а затим и напустио састанак, jер су представници привремених институциjа у Приштини злоупотребили учешће на скупу и искористили га за покушаj промовисања независности тзв. "Kосова" и његових непостоjећих институциjа.

"Oвакав поступак реакциjа jе делегациjе Републике Србиjе на наступ делегациjе привремених институциjа у Приштини, jер jе услов био да на наведеном састанку та делегациjа буде обележена само именом и презименом, посебно имаjући у виду да jе скуп организован од стране НATO, коjи као организациjа не препознаjе такозвано "Kосово"", прецизира се у саопштењу министарства.


фото пиxабаy.цом, илустрациjа

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране