Tраjковић: Раст БДП-а 3,1% у II кварталу, очекуjе се убрзање

Привредни раст Србиjе jе, према проценама Народне банке Србиjе, у другом кварталу 2019. године износио 3,1 одсто, а очекуjе се да убрза на близу 4,0 одсто у трећем и затим на преко 4,0 посто у четвртом тромесечjу, изjавио jе заменик директора Сектора за економска истраживања и статистику НБС, Mилан Tраjковић.

14 август 2019 14:16
Нajaвљeни инвeстициoни плaн врeдaн вишe oд 10 милиjaрди eврa кojи ћe бити спрoвeдeн у нaрeдних нeкoликo гoдинa нeћe утицaти нa пoвeћaњe учeшћa jaвнoг дугa у БДП-у и нeћe угрoзити фискaлну oдрживoст, кaжу у Нaрoднoj бaнци Србиje (НБС).

БEOГРAД - Привредни раст Србиjе jе, према проценама Народне банке Србиjе, у другом кварталу 2019. године износио 3,1 одсто, а очекуjе се да убрза на близу 4,0 одсто у трећем и затим на преко 4,0 посто у четвртом тромесечjу, изjавио jе заменик директора Сектора за економска истраживања и статистику НБС, Mилан Tраjковић.

Tраjковић jе, на конференциjи за новинаре у НБС, рекао да jе према проценама централне банке раст бруто домаћег производа у другом кварталу износио 3,1 проценат, и да jе био вођен, пре свега, растом услужног сектора од око 4,0 процента и растом грађевинарства од око 20 процената...


фото Танјуг/С.Радовановић, илустрациjа

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране