11. decembar 2023 20:52

Održana tradicionalna šetnja sa ambasadorima u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održana tradicionalna šetnja sa ambasadorima u Novom Sadu

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Udruženje Centar za lokalnu demokratiju organizovalo je tradicionalnu "Walking Dinner in Novi Sad", šetnju sa diplomatama koja je ove godine počela od Muzeja Grada Novog Sada.

Događaj je organizovan u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, a prema rečima direktora Color Press Grupe Roberta Čobana, ambasadori kroz druženja svake godine mogu da upoznaju istoriju i kulturu Novog Sada.

"Da se i mi Novosađani zajedno podsetimo šta sve imamo u gradu, od kulturne, istorijske i gastronomske baštine i da to ponosno pokažemo i Beograđanima i stranim ambasadorima. Važna je dinamičnost celog događaja, promenićemo tri lokacije", rekao je Čoban.

Skupu je prisustvovalo 17 ambasadora, a kroz Muzej Grada Novog Sada sprovela ih je muzejska savetnica, Biljana Lazić.

"Nova postavka je tradicija vašara u Srbiji i to će večeras biti prikazano. To je izložba koju je osmislilo petnaestak etnologa i verujem da će to biti i interesantno strancima", kazala je Lazić.

Savetnica gradonačelnika Ljiljana Koković rekla je da je ovim događajem potvrđeno da je Novi Sad veliki administrativni, univerzitetski i privredni centar.

"Grad u kome se sredstva iz budžeta planiraju svake godine tako da ga gradimo da bude savremen i pristupačan svim građanima. Želja nam je da se ovakvi događaji nastavljaju iz godine u godinu i da na takav način omogućimo još bolju saradnju našeg grada sa ostalima", kazala je Koković.

Druženje je nastavljeno u restoranu "Lazin salaš" gde se nekad nalazila štamparija Srpskog narodnog pozorišta.

Treća lokacija bila je jedna od najstarijih poslastičarnica u Novom Sadu, "Carigrad".

Druženja sa članovima diplomatske zajednice se organizuju od 2018. godine u vreme praznika, a jedino 2020. godine zbog pandemije, zajedničke šetnje i upoznavanja grada nije bilo.