5. april 2024 16:26

Izložba "Kroz razmere: Arhitektura" od 9. aprila u Kolarcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izložba "Kroz razmere: Arhitektura" od 9. aprila u Kolarcu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Izložba "Kroz razmere: Arhitektura" biće otvorena 9. aprila (18.30 sati) u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine i trajati do 11. aprila, najavili su danas organizatori.

"Izložba predstavlja izbor studentskih radova u okviru predmeta na prvoj, drugoj i četvrtoj godini osnovnih studija arhitekture i urbanizma Fakulteta za graditeljski menadžment Univerziteta 'Union - Nikola Tesla' u Beogradu", saopštio je Kolarac.

Kako je navedeno, kroz izložbu javnost se upoznaje sa karakterističnim pozicijama arhitektonskog obrazovanja, "pri čemu imamo priliku da doživimo aktuelni presek kroz sadržaje i rezultate jednog semestra u edukativnom procesu mladih arhitekata".

Izložba ima celine - individualno stanovanje, dizajn u arhitekturi, maketarstvo, projektovanje društvenih zgrada 1 i 2 i Uvod u projektovanje, navedeno je u saopštenju.

Rukovodioci predmeta i urednici izložbe Dragana Vasiljević Tomić, Vladimir Stevanović i Jelena Mitrović postavkom "prenose poruku da je arhitektura u studijskom procesu podjednako važna kao i u uslovima njene realizacije".

Kako je navedeno, predstavljanje sadržaja arhitekture u ovoj formi "doprinosi širenju dijaloga u javnom diskursu, o nadogradnji arhitektonske kulture, kao i o institucionalnim obavezama i odgovornostima same arhitektonske struke".