11. april 2024 13:06

Svetski dan prodavnica ploča "Record Store Day" 20. aprila u Čumićevom sokačetu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svetski dan prodavnica ploča "Record Store Day" 20. aprila u Čumićevom sokačetu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Svetski dan prodavnica ploča "Record Store Day", u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel Beogradskog festivala subkulture, biće obeležen u subotu 20. aprila u Čumićevom sokačetu u Beogradu, saopštili su organizatori.

Za ovogodišnje izdanje pripremljena je velika berza ploča na kojoj će učestvovati kolekcionari iz cele Srbije sa svojim najboljim i rariretnim izdanjima, a ekskluzivitet su specijalna Record Store Day izdanja na vinilu koja izlaze upravo ovog dana.

Proslavu vinila obeležiće i nastupi brojnih beogradskih DJ-eva.

"Mislim da je sjajno to što organizujete Record Store Day. To je super akcija za sve koji su zaljubljeni u ovaj nosač zvuka a toj grupi svakako pripadam. To je grupa teških "ovisnika" koja bi poslednje pare iz džepa dala za vinil koji nema", rekao je DJ Peppe o nastupu na predstojećem događaju.

Record Store Day izdanja koja će biti objavljena ovog dana su, između ostalih, Fleetwood Mac (Rumours), Ramones (The 1975 Sire Demos (Demos)), Lost In Translation (Soundtrack), Talking Heads (Live On Tour), The Doors (Live at Konserthuset, Stockholm, 1968), The Notorious B.I.G. (Ready To Die: The Instrumentals), The Sisters of Mercy (Body and Soul/Walk Away), Morrissey & Siouxsie, (Interlude), Morcheeba (B-Sides & Beats), AIR (Kelly Watch the Stars) i mnoga druga.