23. april 2024 12:56

Izložba ženskih rok fotografija od 25. aprila u UK Parobrod

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izložba ženskih rok fotografija od 25. aprila u UK Parobrod

Foto: Promo

BEOGRAD - Izložba "Fotografkinje u rokenrolu" autorki Anamarije Vartabedijan i Danice Trajković biće otvorena 25. aprila u Ustanovi kulture "Parobrod" gde će trajati do 16. maja, najavili su organizatori.

Vartabedijan i Trajković će predstaviti tridesetak koncertnih fotografija ženskih domaćih i stranih rokenrol izvođača, otkrivajući time "svetove koji se ne daju opaziti na prvi pogled, istovremeno vizuelno dočaravajući muziku koja postaje trajan zvučni zapis", navedeno je iz Parobroda.

"Opštem utisku doprinosi igra svetlosti binskog osvetljenja i senke, koja pojačava dramatičnost prizora gotovo kao na Karavađovim slikama - naglašenim kontrastima širokih, tamnih i jako osvetljenih masa", ocenila je kustoskinja izložbe Jelena Balević.

Kako je najavljeno, posetioci će imati priliku da vide fotografije sa koncerata bendova Lakuna kojl (Lacuna Coil), Piksiz (Pixies), Paraf, Tander mader (Thunder Mother), Maika, I plej (E-Play), Negativ, Artan Lili i drugi.

Postavka poseban akcenat stavlja na ženske izvođače kao retke, ali izuzetno važne aktere rokenrol svetske i domaće muzičke scene, navedeno je u saopštenju.