8. april 2024 12:12

Film "Radnička klasa ide u pakao" 11. aprila premijerno u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "Radnička klasa ide u pakao" 11. aprila premijerno u Novom Sadu

Foto: MCF MegaComFilm/PROMO

BEOGRAD - Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Torontu i prikazivanja na Međunarodnom filmskom festivalu FEST, održaće se i novosadska premijera filma "Radnička klasa ide u pakao" 11. aprila u 19 časova u bioskopu Arena Cineplex, najavili su producenti.

Film je nakon prošlogodišnje svetske premijere u Torontu imao prikazivanja na festivalima u Talinu, Geteborgu, Sofiji.

Krajem ovog meseca biće prikazan na festivalu u Visbadenu.

Na ovogodišnjem FEST-u, na kome je film imao domaću premijeru, "Radnička klasa ide u pakao" osvojila je tri prestižne nagrade: nagradu Beogradski pobednik za najbolju režiju u glavnom takmičarskom programu, nagrada kritičara "Nebojša Đukelić" za najbolji film regiona, nagrada Fedeora za najbolji evro mediteranski film.

Ovaj film, reditelja i scenariste Mladena Đorđevića, donosi nam priču sa elementima trilera i horora sa primesom crnog-humora.

Priča prati Svetlanu i bivšeg robijša Miju koji udruženi sa ostalim radnicima pokužavaju da pronađu izgubljene i mistične puteve pravde, nakon što im je dat otkaz u lokalnoj fabrici.

U glavnim ulogama mžemo da vidimo Tamaru Krcunović, Leonu Lučev, Ivana Đorđevića, Olivera Viktorovića, Tomislava Trifunovića, Momu Pićurića i druge.

Projekcija filma je omogućena u saradnji sa nevladinim udruženjem OFF Novi Sad koji se zalaže za doprinos kulturnoj sceni organizovanjem kulturnih događaja iz svih oblasti umetnosti putem kojih se afirmišu autorska, angažovana, aktuelna i alternativna umetnička ostvarenja.

Nakon projekcije filma imaćemo i priliku da održimo razgovor sa autorskom ekipom filma u The End-u koji se nalazi u sklopu bioskopa.