19. mart 2024 12:21

Roman "Devet potpunih stranaca" Lijan Morijarti objavljen u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Roman "Devet potpunih stranaca" Lijan Morijarti objavljen u Srbiji

Foto: PROMO

BEOGRAD - Roman "Devet potpunih stranaca" Lijan Morijarti, autorke iz Australije objavio je u Srbiji Vulkan izdavaštvo, saopštili su izdavači.

Među najpoznatijim bestseler piscima u svetu malo je onih koji se mogu pohvaliti da su njihove knjige više puta stigle na prestižno prvo mesto bestseler liste Njujork tajmsa.

Lijan Morijarti je takav uspeh postigla sa čak tri svoja romana.

Jedan od njih je i "Nevine laži", prema kom je snimljena popularna HBO serija sa Nikol Kidman i Ris Viderspun u glavnim ulogama.

Nakon velikog uspeha romana "Nevine laži" u Srbiji, Vulkan izdavaštvo je publici u Srbiji učinilo dostupnim i njen svetski hit "Devet potpunih stranaca", koji u osnovu uzbudljivog trilera stavlja subverzivni i ironijski ton prema nametnutoj potrebi savremenog čoveka da mora biti srećan, uvek i po svaku cenu.

Roman "Devet potpunih stranaca" je fascinantan triler čije se stranice "gutaju" bez daha.

Uzbudljivost ove priče na viši nivo diše mesto na kome se priča odvija izlovano odmaralište, a momentu identifikacije sa likovima doprinosi zajednički motiv da se na tom mestu okupe umor od gradskog načina života.

Istančanim stilom i hirurškom preciznošću najvećih majstora trilera poput Rejmonda Čendlera, Dežijela Hemeta ili Stiga Laona, Lijam Morijarti uspeva da sa junaka svoje knjige skine površinski sloj i čitaocu približi njihove stvarne karaktere.

Iako na prvi pogled roman "Devet potpunih stranaca" odaje utisak klasičnog trilera, Morijarti u tok priče suptilno uvodi elemente psihološke drame, koja pojačava napetost i iščekivanje čitaoca.

Nelinearna radnja ispričana iz uglova različitih junaka skida sloj po sloj sa tajni iz njihove prošlosti, dok klaustrofobična atmosfera izaziva konstantnu neizvesnost.

Lijan Morijarti rođena je u Australiji 1966. godine, a svetski uspeh postigla je već prvim romanom "Tri želje", koji je napisala kao studentkinja univerziteta u Sidneju.