16. maj 2023 14:21

Orkestar mladih Evropske unije održaće koncert 18. maja u Kolarcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Orkestar mladih Evropske unije održaće koncert 18. maja u Kolarcu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Orkestar mladih Evropske unije održaće u četvrtak 18. maja koncert solidarnosti "Bolji smo zajedno" u Kolarčevoj zadužbini, saopštila je danas EU info mreža.

U svetlu nedavnih tragičnih događaja, koncert smo nazvali 'Bolji smo zajedno', kojim želimo da pokažemo podršku i solidarnost mladih iz EU sa mladima iz Srbije. Orkestru će se na sceni pridružiti i 29 mladih muzičara iz Srbije", piše u saopštenju.

Orkestar mladih Evropske unije će uz dirigenta i solo violinistu Danijela Rolanda izvesti dela Johana Sebastijana Baha, Harisona Birtvistla,Terija Rajlija, Isidore Žebeljan i Antonija Vivaldija, saopštila je Eu info mreža.

Kako se ističe, kao o gest podrške Evropske unije građanima Srbije u ovim teškim trenucima, koncert je besplatan, i posvećen je mladima iz Srbije. Za 150 besplatnih karata zainteresovani se mogu prijaviti na broj 011 40 45 400 ili putem društvenih mreža EU Delegacije.

Orkestar mladih EU gostuje u Beogradu prvi put nakon više od 40 godina u okviru prolećne turneje "Earth4All“, a domaćini su Delegacija EU u Srbiji, Europa Nostra i Kolarac.