26. maj 2023 12:08

Bend "Divlje jagode" objavile živi album iz Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bend "Divlje jagode" objavile živi album iz Beograda

Foto: TANJUG/J. Savić, arhiva

ZAGREB - Rok grupa Divlje jagode gitariste Seada Zeleta Lipovače objavila je svoj prvi zvanični koncertni album u karijeri “Live in Beograd”, saopštila je diskografska kuća Kroacija rekords.

Govoreći o dvostrukom CD, blurej i vinilnom albumu, snimljenom prošle jeseni u beogradskoj Mts dvorani, gde je bend slavio 45 godina postojanja, Lipovača je rekao da je to izdanje koje su "čekali sve ove godine".

Prema njegovim rečima, nakon "Live in Beograd" biće i poslednjem "muzičkom laiku biti potpuno jasno da Divlje jagode podjednako pripadaju Balkanu kao i Zapadu".

"Mi smo na koncertu poklonili publici, u pravom smislu toga izraza, doslovno zadnji atom snage, uložili smo sve što smo znali i što smo mogli. Publika je zauzvrat, ne štedeći se niti jednoga trenutka, dokazala da su im Jagode u srcu", naveo je gitarista.

"Live In Beograd" donosi 30 pesama, među kojima su “Jedina moja", “Autostop”, “Kap po kap”, “Zauvijek tvoj”, “Motori” i “Šejla”, a na bendu su na gostovali njihov nekadašnji pevač Mladen Vojičić Tifa i pevač Osvajača Zvonko Pantović Čipi, saopštava Kroacija rekords.