30. mart 2024 00:03

Ivan Bosiljčić održao prvi od tri koncerta u Mts Dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivan Bosiljčić održao prvi od tri koncerta u Mts Dvorani

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Glumac i pevač Ivan Bosiljčić večeras je održao prvi od tri koncerta "Naše veče" u Mts Dvorani pred ispunjenom velikom salom.

Specijalni gost mu je bila supruga pevačica Jelena Tomašević, a sledeća dva koncerta će biti 5. i 13. aprila.

Bosiljčić je kao pratnju imao čitav Simfonijski orkestar umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i dirigenta Mikicu Jevtića.

"Dobro veče svima. Hvala vam što ste u tolikom broju došli na 'Naše veče'. Dok smo ovde večeras zajedno, imamo jedan veliki cilj, a to je da dokažemo da dobrote i lepote još uvek ima. Setimo se reči pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog: "Lepota će spasiti svet", obratio se publici Ivan Bosiljčić.

Projekat koji glumac u različitim varijacijama i nazivima izvodi već punih 15 godina zapravo predstavlja mešavinu koncerta, recitovanja poezije i dramske umetnosti - monologa.

Bosiljčić je u svom repertoaru imao numere "Sve što znaš o meni" Arsena Dedića, "Bila je tako lepa" Dragana Stojnića, kao i "Devojko mala" iz hit filma "Ljubav i moda".

Stihovi "ja sam onaj koji sanja, zato neću da te budim", odjekivali su salom iz pesme "Dušo moja" Kemala Montena, a publiku je razgalila antologijska kompozicija "Žute dunje" čuvene jugoslovenske grupe "Indeksi".

Uplovio je Bosiljčić ponovo u filmske vode sa numerom "Gipsy song" iz makedonskog ostvarenja "Gipsy Magic" Stoleta Popova.

Osim njega, na repertoaru domaćih pesnika bili su srpski autori Miroslav Mika Antić, Aleksa Šantić, i ruski umetnici - Sergej Jesenjin i Konstantin Simonov.

Nadahnuto je dramski i muzički umetnik otpevao čuveni baladu "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koja je proslavila Ljubišu Stojanovića Luisa, "Pukni zoro" slovenačkog kompozitora Magnifica, iz filma i TV serije "Montevideo" Dragana Bjelogrlića.

Stigao je red na gošću Jelenu Tomašević, koju je njen muž posebno predstavio.

"Jelena i ja smo shvatili da smo toliko toga iskusili zajedno, a da nikada još uvek nismo nigde pevali zajedno uživo na sceni. Došlo je krajnje vreme. I rešio sam da nam želju večeras ispunom", kazao je Bosiljčić.

Jelena i Ivan su otpevali nadahnuto numeru "To je bila ljubav" iz hit mjuzikla "Cigani lete u nebo".

Koncert je imao dva bisa, i za sam kraj, Bosiljčić je recitovao tužnu pesmu "Čekaj me i ja ću sigurno doći" ruskog autora Konstantina Simonova, i u finalu sve podsetio na pokojnog makedonskog pop pevača Tošeta Proeskog, sa njegovim hitom "Tajno moja".