16. april 2024 14:41

Glumci i muzičari pevaju Diznijeve pesme na srpskom 12. maja u MTS dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Glumci i muzičari pevaju Diznijeve pesme na srpskom 12. maja u MTS dvorani

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD -  "Dizni (Disney) koncert: Čarobna muzika iz filmova" biće održan 12. maja u dva termina (16:30 i 19:30) u MTS dvorani, uz izvođenja melodija iz Diznijevih animiranih filmova na srpskom jeziku, najavila je danas koncertna ekipa.

Muzički urednik događaja Marko Kon rekao je na konferenciji za novinare da je uglavnom na osnovu ranijih sinhronizacija Diznijevih filmova znao ko šta od muzičara i glumaca može, i da je za ove koncerte napravljena koherentna ekipa.

Kon je naveo da su iz kompanije Dizni dobili pohvalu da je srpska postavka u MTS dvorani bila među najboljim evropskim izvođenjima koncerta "Disney 100" posvećenih jesenas 100. godišnjici Diznija.

"Sada ćemo videti da opravdamo očekivanja sa novim koncertima, ali i da budemo bolji", rekao je Kon.

Kako je najavljeno, na koncertima "Dizni (Disney) koncert: Čarobna muzika iz filmova" pevaće Gorica Popović, Zoe Kida, Marko Luis, Jelena Gavrilović, Dušan Svilar, Nevena Božović, Zejna, Lejla Hot i drugi.

U pratnji Simfonijskog orkestra Vojvodine sa dirigentom Mikice Jevtića biće izvedene numere iz filmova “Mala sirena”, “Želja”, “Kralj lavova”, “Vajana”, “Mulan”, “Aladin”, “Knjiga o džungli”, “Zaleđeno kraljevstvo”, “Enkanto” “Lepotica i zver” i drugih.

Muzičar Marko Luis je rekao da ih očekuju "ozbiljne pesme koje nisu lake za pevanje", a on kao veliki ljubitelj "Kralja lavova" od detinjstva, očekuje da se popne na binu 12. maja i da bude dete.

Glumica Jelena Gavrilović je navela da koncert "donosi na velika vrata pravu muziku za decu", da će učesnici od srca sve otpevati i da očekuje da će posle 12. maja uslediti reprize.

Pevačica Nevena Božović je podsetila da su na prethodnim koncertima "Disney 100" većinski publiku činila deca, i da je važno da čuju na pesme koje su navikli na engleskom u filmovima da se čuju na srpskom jeziku.

Napomenuvši da je od malena, i sada kao majka, fan Diznijevih filmova, pevačica Zoe Kida je rekla da joj odabrana pesma na koncertu "jako leži po senzibilitetu", dok su joj ostale duetske pesme vrlo zanimljive.

Pevač Stefan Zdravković, poznat kao Princ od Vranja, je rekao da mu je rad na pripremi koncerata zabavan, jer uživa da se vraća u detinjstvo, a za novinare je jednu pesmu iz "Aladina" otpevao na "vranjanskom" kao "Će ti pokažem svet".

Glumac Milan Antonić je ocenio da su nakon koncerata povodom 100 godina Diznija "dobili pohvale i priliku za drugu rundu", dodavši da će sada zapevati na svahiliju u duetu iz "Kralja lavova", kog izvodi sa pevačem Dušanom Svilarom.

Predstavnica Megakom filma Aleksandra Ilić je napomenula da će koncerti 12. maja biti "šetnja kroz Diznijeve animacije", ali da neće ličiti na jubilarne novembarske.

Iz Megakom filma je navedeno da je "Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova“ razvijen pod nadzorom tima, u kome su kreativna direktorka Ejmi Tinkam, muzički direktor Džajls Martin, kao i aranžer Ben Foster.