20. april 2024 15:19

Grupa "Gordi" nakon 42 godine promovisala povratnički album "Fenix"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grupa "Gordi" nakon 42 godine promovisala povratnički album "Fenix"

Foto: Shutterstock.com/Carlos andre Santos, ilustracija

BEOGRAD - Rok sastav "Gordi" gitariste i pevača Zlatka Manojlovića predstavio je danas povratnički album "Fenix", pred kolegama i brojnim ljubiteljima hevi metala u prodavnici "Jugoton" izdavača Kroacija rekords (Croatia Records).

"Novi album je izašao nakon pune 42 godine, zato se i zove 'Fenix'. Malo je manje agresivan i nalik je na neke naše mirnije početke... Drugačiji je od 'Paklenog trija' (1981)", rekao je Manojlović.

Sa albuma "Fenix", posetioci su preko razglasa mogli čuti nove Manojlovićeve pesme poput "Želim da se napijem", "Imaš samo jedan život", "Ozbiljno zezanje" i "Nema nas više".

Manojlović je povodom koncerta u Beogradu rekao: "Vidimo se uskoro sigurno".

Manojlović je karijeru počeo 1966. godine kada je njegova kompozicija odnela pobedu na takmičenju Radio Beograda "Studio 6 vam pruža šansu".

Bio je član jugoslovenskih rok-grupa "Džentlmen", "Fleš", "Dah" i "Gordi", koji su od rok početaka skrenuli ka hevi metalu na "Paklenom triju" i poslednjem albumu "Kraljica smrti" (1982).

Među Manojlovićevim najpoznatijim kompozicijama je gitaristički instrumental "Jednoj ženi", a već decenijama unazad muzičku karijeru nastavio je u inostranstvu.