9. februar 2024 22:10

Pokrajinska sekretarka prisustvovala koncertu Dečjeg operskog hora u SNP-u

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokrajinska sekretarka prisustvovala koncertu Dečjeg operskog hora u SNP-u

Foto: Autonomna Pokrajina Vojvodina

NOVI SAD - Gala koncert Dečjeg operskog hora Srpskog narodnog pozorišta (SNP) održan je večeras na velikoj sceni tog teatra u Novom Sadu, a događaju je prisustvovala pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević.

Milošević je istakla da je taj hor, koji čini 80 dece uzrasta od pet do 14 godina, jedinstven u ovom delu Evrope, i da je Pokrajinska vlada kao osnivač SNP-a ponosna na tu činjenicu.

„Ovaj iskorak nas je učinio jedinstvenim, ne samo u Republici Srbiji, već i u čitavom regionu, jer su članovi Dečjeg operskog studija spremni da izvedu arije namenjene zrelim operskim glasovima“, naglasila je Milošević, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Ona je podsetila na to da je najstariji nacionalni teatar poslednjih godina napravio velike profesionalne korake sa ambicioznim i kreativnim projektima, poput večerašnjeg.

Ona je ovom prilikom zahvalila rukovodiocu i dirigentu Dečjeg operskog studija SNP-a Verici Pejić na upornosti i posvećenom radu sa decom.