16. februar 2024 23:26

Održana premijera predstave "Prijatelji" u Mts Dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održana premijera predstave "Prijatelji" u Mts Dvorani

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Premijera predstave “Prijatelji - Parodija o prijateljstvu", prema američkoj TV seriji “Friends”, održana je večeras u Velikoj sali Mts Dvorane.

Pozorišni komad od puna dva sata baziran je na jednom od najpopularnijih sitkoma svih vremena, koji se emitovao deset sezona od 1994. do 2004. godine na američkoj TV stanici NBC.

Čuvenu šestorku "Prijatelja" glumili su američki glumci Metju Peri, Met Le Blank, Dejvid Švimer, Kortni Koks, Dženifer Aniston i Liza Kudrou.

Predstavu "Prijatelji" je režirala Nataša Radulović prema adaptaciji teksta Nine Džuver.

Uloge u domaćoj varijanti "Friends" tumačili su večeras Marija Bergam (Fibi), Andrija Kuzmanović (Džoj ), Matea Milosavljević (Rejčel ), Milica Stefanović (Monika), Maja Čampar (Dženis i ostale ženske uloge), Ognjen Nikola Radulović (Ros), Arsenije Tubić (Čendler) i Branislav Bane Tomašević (Ganter i ostale muške uloge).

Nova predstava je radjena prema licenci slavne serije, odnosno prema komediji koja se u SAD već igra u pozorištu kao adaptacija tog sitkoma čiji su autori Dejvid Krejn i Marta Kaufman.

Oni su bili i izvršni producenti serije od preko 220 epizoda kroz 10 uspešnih sezona uvek u samom vrhu gledanosti.

Autorski tim - rediteljka Radulović i dramaturškinja Džuver nedavno uoči premijere predstave "Prijatelji", objasnile su da su se držali originala, postavke likova i sadržaja, kao i da su sačuvali osnovni duh serije, što im je bilo važno.

Tako se u pozorišnoj verziji nalaze uveliko poznate situacije za sve ljubitelje sitkoma, mada su one smatrale da komad mogu pratiti i oni koji ne poznaju dovoljno fenomen serije "Friends".

Scenografija predstave je prepoznatljiva i budi asocijacije i emocije gledaoca na tu popularnu seriju i nekoliko prostora u kojima se radnja odvija - kafić i dva stana jedan preko puta drugog.

Autorsku ekipu čine još producent Boris Mišković, kostimografkinja Adrijana Pajić, scenografkinja Milica Đurov.