19. mart 2024 13:27

Predstavom "Vila Grdana" 20. marta DKCB otvara Scenu za decu i mlade

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavom "Vila Grdana" 20. marta DKCB otvara Scenu za decu i mlade

Foto: PROMO

BEOGRAD - Dečji kulturni centar Beograd (DKCB) najavio je danas da će 20. marta predstavom "Vila Grdana" biti svečano otvorena njihova Scena za decu i mlade sa stalnim repertoarom.

Na Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. marta (12:00) biće izvedena "Vila Grdana'', po tekstu i u režiji Lazara Dubovca, a svake subote biće održano šest premijera predstava za decu od pet do 11 godina, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, u dramskoj predstavi, prožetoj songovima i muzičkim efektima, igraju Tijana Biočanin, Irena Tepšić, Aleksa Arsenović i Danijel Stanković.

"Glavna junkinja naše priče je vila Grdana koja je odlučila da okupi sve sporedne likove iz crtanih filmova i bajki i ubedi ih da zauvek obrišu glavne junake: Snežanu, Pepeljugu, Alisu, Elzu, Trnovu Ružicu", navedeno je iz DKCB.

Dubovac je ocenio da će mališani "naučiti da sreću čine mali stvari, da nikad ne poželimo nešto što je tuđe i da je drugarstvo veoma važno jer sa pravim prijateljima možemo da uradimo mnogo toga, pa i da pobedimo onoga koji nam se na prvi pogled čini jači od nas''.

Iz DKCB-a je najavljeno da su narednih subota na repertoaru premijere predstava ",Put oko sveta'', ",Zvezda padalica'', "Cipelice'', "Čarobnjak iz Oza'' i "Sami u kući''.

"U nastavku sezone očekuje nas još nekoliko iznenađenja. Obeležićemo 160 godina rođenja Branislava Nušića, adaptiraćemo najpoznatije srpske bajke i oživećemo najvoljenije likove iz srpske istorije'', najavio je Dubovac.