19. april 2024 09:32

Mišina: Serija U klinču ekranizuje normalne životne situacije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mišina: Serija U klinču ekranizuje normalne životne situacije

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Đorđe Mišina koji je govorio o svojoj ulozi u trećoj sezoni serije "U klinču".

Mišina je rekao da mu je drago što "U klinču", posebno treća sezona, "objedinjuje 'kaming of ejdž' (coming of age) i porodični žanr", pogotovo što se prikazuje na Radio-televiziji Srbije.

"Mora da se održi komunikacija sa porodicama, sa mladim koji odrastaju, da razumeju da je ono kroz šta prolaze u životu sasvim normalno. Mi upravo te najnormalnije životne situacije ekranizujemo sa komičnim elementima", naveo je glumac.

Mišina je dodao da se nada da će kad se "U klinču" završi, bez obzira na broj sezona, tu seriju naslediti "neki novi projekat koji je u tom duhu".

"Moramo da imamo teme koje su pozitivne, lepe. Kad sam rastao uvek sam se vraćao na film, na televiziju, u pozorište, na knjigu, kako bih oplemenio um, umetnički duh i kako bih se posle toga osećao lepo. Hajde da to radimo kroz umetnost", naveo je Mišina.

Prema njegovim rečima, to što je radio isti lik tri sezone omogućilo mu je

da upoznaje "Filipa kroz svaki novi snimajući dan, svaku novu scenu i sezonu", i za to vreme se dotakao njegove zaljubljenosti i usamljenosti.

"Prva sezona počinje kao polukriminalna varijanta, mangupsko ponašanje, koje prerasta u neku vrstu biznisa, gde se pojavila neka vrsta nesigurnosti, histerije i žurbe, i prevelika ambicija koja ga preplavljuje", podsetio je glumac.

Mišina je dodao da je shvatio u trećoj sezoni da je FIlipu "zapravo potreban partner u emotivnom smislu, ne samo prijatelj".

"Već partner koji će da ga isprati, malo i da ga uspori, da ga u emotivnom smislu odvede u pravi pravac", rekao je Mišina.

Istakavši da je za glumca potrebno da bude iskren prema sebi, Mišina je naveo da u njegovom, ali i drugim poslovima, mladi ljudi

nekada sebi čine medveđu uslugu prihvatajući sve.

"Mislim da glumca čine uloge koje je odbio. U određenom periodu nisam spreman da nešto odigram ili mi je nešto strano. Potrebno mi je mnogo nečega što trenutno ne posedujem u sebi, a verovatno ću kroz životno iskustvo to posedovati", primetio je Mišina.

Prema njegovim rečima, za svaku ulogu za koju je otišao na kasting je razmišljao da li za nju ima dovoljno energije i snage da to odigra, smatrajući da glumci njegovih godina prave grešku prihvatajući mnogo stvari u isto vreme.

"Razumem iz kojih razloga. Postoje finansijski razlozi i nešto što je vezano za ego. Sve to mogu da razumem. Verovatno sam i ja nekad radio istu stvar ili trenutno radim. Ali mislim da je uvek bolje prihvatiti jedno i to jedno odraditi dosledno", rekao je Mišina.

Navevši da su sve njegove uloge posledice njegovih izbora, Mišina je dodao da je znao da očajava i pati zašto nešto nije prihvatio ili nije mogao da odigra.

"Sada, posle ovih godina, meni je drago što je put ovakav, jer je to struktuirana karijera. Nekad je bolje juriti ka miru, spokojstvu i stabilnom načinu života nego ubrzanom. Što bi rekao naš narod - ko visoko leti, nisko pada", ocenio je Mišina.