18. decembar 2023 16:27

Direktor UKC Republike Srpske: Formiran tim stručnjaka koji bi trebalo da pregleda generala Mladića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor UKC Republike Srpske: Formiran tim stručnjaka koji bi trebalo da pregleda generala Mladića

Foto: Shutterstock.com/cunaplus, ilustracija

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je danas da je formirao tim stručnjaka koji bi trebalo da otputuje u Hag da bi pregledali generala Ratka Mladića, čije se zdravstveno stanje sve više pogoršava.

Đajić je istakao da neće izostati podrška ove zdravstvene ustanove u lečenju generala Mladića.

"Imamo neke informacije od čega je bolestan, ali želimo otići na lice mesta, da pregledamo generala, pogledamo nalaze i damo naše preporuke za dalje lečenje, koje lekove primeniti, kao i gde ga treba lečiti", rekao je Đajić u izjavi za Srnu.

Napomenuo je da će Hagu biti poslata molba i kada stigne odobrenje, tim će biti spreman da ode na put.

"To je naša patriotska, ali i lekarska obaveza. Želja nam je da odemo tamo, a troškove puta i boravka ćemo sami finansirati", kazao je Đajić.

Darko Mladić, sin generala Mladića izjavio je ranije danas da se zdravstveno stanje njegovog oca u haškom zatvoru sve više pogoršava. Darko Mladić je rekao da je stav medicinskih eksperata da bi general morao da iz pritvora Haškog mehanizma bude prebačen u Srbiju gde bi mogao da dobije adekvatno lečenje.

"Radimo na tome da se pošalju kardiolog, neurolog, pulmolog, a videćemo još neke specijalnosti. Imaćemo lekarski tim od najmanje tri-četiri eksperta iz Srbije, a možda i iz Republike Srpske. U kontaktu smo sa Univerzitetskim kliničkim centrom u Banjaluci da oni daju deo tih stručnjaka", rekao je Darko.