24. april 2024 23:33

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić na obeležavanju Dana Banjaluke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić na obeležavanju Dana Banjaluke

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BANJALUKA - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanosti povodom Dana Grada Banja Luka i prijemu za delegacije prijateljskih gradova

Đurić je uputio čestitke građanima Banja Luke i gradonačelnku Drašku Stanivukoviću, ističući da postoji mnogo veza između Novog Sada i Banja Luke - istorijskih, kulturnih i tradicionalnih, a da je na svima zadatak da te veze čuvaju i jačaju, saopštila je Pokrajinska vlada.

"Novi Sad i Banja Luka su povezani, ne samo Sporazumom o partnerskoj saradnji iz 2006. godine, već iskrenim, bratskim odnosima. Ubeđen sam da će Banja Luka i Novi Sad jačati svoje prijateljstvo, saradnju i bratstvo koji godinama traju i da ćemo u budućnosti realizovati zajedničke projekte. Čestitam svim građanima Banja Luke ovaj važan datum, i želim im da njihov grad ide putem napretka, da raste i razvija se", naglasio je Đurić.

Stanivuković je poželeo srdačnu dobrodošlicu predstavnicima Novog Sada i zahvalio gradonačelniku Đuriću, kao i zvaničnicima iz Srbije na odličnoj dosadašnjoj saradnji.

"Podrška koju pruža Republika Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i mandatarom za sastav nove Vlade Republike Srbije Milošem Vučevićem najveći je dokaz bratskih i neraskidivih odnosa Srbije i Republike Srpske. Republika Srbija je još jednom dokazala da brine o svom narodu ma gde bio na ovom svetu", rekao je Stanivuković.

Delegacija Novog Sada je, zajedno sa potpredsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem posetila i Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić” (odeljenje „Kosovo i Metohija“) u Banja Luci.

Gradonačelnik Stanivuković je izrazio zahvalnost građanima Srbije i njenom rukovodstvu na donaciji sredstava za izgradnju tog školskog objekta.

Đurić je uveče prisustvovao i Svečanoj akademiji u Sportskoj dvorani „Borik“ gde su uručene aprilske nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima, a tom prilikom je i Miloš Vučević proglašen počasnim građaninom Banja Luke dobivši ključeve Grada.