25. maj 2023 14:31

Crna Gora: Milatović pozvao na sastanak predstavnike svih učesnika parlamentarnih izbora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crna Gora: Milatović pozvao na sastanak predstavnike svih učesnika parlamentarnih izbora

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

PODGORICA - Crnogorski predsednik Jakov Milatović pozvao je na sastanak predstavnike svih političkih subjekata koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Kao jednu od prvih aktivnosti u zemlji, nakon stupanja na dužnost predsednika Crne Gore, želim dati doprinos političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj naše države", navodi se u saopštenju predsednika Crne Gore.

Milatović je dodao da je cilj ovog sastanka, osim pokretanja međustranačkog dijaloga, i unapređenje političkog ambijenta u kojem se održavaju izbori, kao i jačanje poverenja u izborni proces.

"Smatram da građani Crne Gore zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo jedan novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, pa da i na taj način pošaljemo dobru poruku kako građanima Crne Gore tako i našim međunarodnim partnerima", ističe se u saopštenju.

Milatović navodi da crnogorsko društvo pokazuje spremnost za kreiranje ambijenta u kojem dijalog neće biti izuzetak, već pravilo, kao i da želi, sa pozicije predsednika, da pošalje jasnu poruku da je javni interes njegov prioritet.

"Svestan da se stabilan politički sistem gradi samo zajedničkim snagama svih dobronamernih subjekata, očekujem da ćete moj poziv razumeti kao prvi korak na ovom putu", zaključuje se u saopštenju.

Sastanak će biti održan 29. maja u Vili Gorica, sa početkom u 10 časova.