11. april 2024 13:05

Željko Komšić: BiH će ostati jedinstvena i opstaće uprkos svim izazovima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Željko Komšić: BiH će ostati jedinstvena i opstaće uprkos svim izazovima

Foto: Tanjug video

SARAJEVO - Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić, komentarisao je danas najavljeni Vaskršnji sabor i najavljenu sednicu Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude usvojena nova rezolucija o Srebrenici, porukom da će "BiH opstati jedinstvena uprkos svim izazovima" i onih koji joj, kako tvrdi, rade o glavi.

 Vezano za najavljeni Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske, Komšić kaže da je to "jedna te ista priča koja se reciklira iz godine u godinu".

 "Dodik je češće u Beogradu nego što je u Banjaluci. Šta god oni pričali i odlučivali, sa sigurnošču mogu reći da se to neće ticati BiH na način kako bi oni možda hteli. BiH će ostati jedinstvena zemlja, opstaće uprkos svim izazovima i svima onima koji joj rade o glavi. Efekta neće imati po nas ono što će oni pričati u Beogradu", rekao je Komšić, preneo je sarajevski portal Klix.

 Govoreci o novoj rezoluciji o Srebrenici, koja bi, kako se očekuje, trebalo da bude na Generalnoj skupštini UN krajem aprila, Komšić kaže da, kao neko ko je video predlog, u njoj nema ništa problematično.

 "Ono što piše i što se traži, rezolucija je posvećena 30 godišnjici genocida koja pada iduće godine. U rezoluciji nema ništa ni protiv koga u celom svetu", tvrdi Komšić, koji sve što je usmereno protiv usvajanja pomenute rezolucje, smatra propagandnom akcijom.

 "Činjenica jeste da je sve iz jula 1995. godine planetarni šamar međunarodnoj zajednici...", kazao je Komšić.

 Komšić je takođe demantovao tvrdnje državnog poslanika Denisa Zvizdića da NATO šalje svoje snage u BiH.

 "Otkud vam to da će NATO rasporediti? To su rezervne snage EUFOR-a, kakav NATO. Ovo je EUFOR-ova misija. Pa to piše u saopšenjima i EUFOR-a i NATO-a", jasan je Komšić.