18. april 2024 18:23

U Banjaluci počeo miting "Srpska te zove" protiv rezolucije o Srebrenici

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Banjaluci počeo miting "Srpska te zove" protiv rezolucije o Srebrenici

Foto: Tanjug/video

BANJALUKA - Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je počeo veliki miting pod nazivom “Srpska te zove”, najavljen kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

Veliki broj gradjana iz skoro svih delova Republike Srpske je okupljen na trgu u centru Banjaluke, uz mnoštvo trobojki Srbije i Republike Srpske.

Zbog gužve su zatvorene su sve okolne ulice oko Trga Krajine i Parka Petra Kočića.

Miting je najavljen kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

Kako je najavljeno, sa mitinga će jasno biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod "niko ne može i neće poniziti, ma gde i kakve odluke donosili".

Prethodno je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ispred Palate Republike u Banjaluci razgovarao sa brojnim građanima koji su se okupili da bi učestvovali na mitingu na Trgu Krajine.

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila je ranije danas Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine.

 Skupština je usvojila i zaključke u vezi sa Izveštajem Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine u kojima se, pored ostalog, potvrđuje da je termin "genocid" za Srebrenicu netačan i da se ne može prihvatiti.