4. decembar 2022 14:40

Arsen Venger: One selekcije koje su se fokusirale na politiku loše prošle na SP

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Arsen Venger: One selekcije koje su se fokusirale na politiku loše prošle na SP

Foto: AP/Martin Meissner

DOHA - Šef programa globalnog razvoja fudbala Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Arsen Venger izjavio je danas da su na Svetskom prvenstvu u Kataru bolje prošle reprezentacije koje su se fokusirale na igru na terenu, a ne na politiku, prenosi "Skaj sport".

Venger je govorio na radnom sastanku FIFA po završetku grupne faze Mundijala u Kataru.

On je naglasio da velike reprezentacije igraju dobro u Kataru, a za one, koje su eliminisane, kao Nemačka, smatra da ih je omela politika.

"Kada odete na Mundijal, znate da ne smete da izgubite na prvom meču. Reprezentacije koje imaju uspešna iskustva sa ovakvim turnirima, kao što su Francuska i Engleska, odigrale su dobro na prvim utakmicama. Ekipe koje su bile mentalno spremne da se fokusiraju na takmičenje, a ne na demonstraciju politike, igrale su dobro na otvaranju Mundijala", izjavio je Venger.

Nemačka je u prvom meču SP izgubila od Japana 2:1, a bod sa Španijom i pobeda protiv Kostarike nisu bili dovoljni "pancerima" da se plasiraju u osminu finala SP.

Nemački reprezentativci su uoči meča sa Japanom na timskoj fotografiji simbolično rukama prekrili usta, pošto su protestovali zbog zabrane nošenja kapitenske trake u duginim bojama.