26. maj 2023 07:03

Milojević: Finala se igraju da bi se pobedila, pokazali smo karakter i kvalitet

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milojević: Finala se igraju da bi se pobedila, pokazali smo karakter i kvalitet

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Finala se igraju da bi se pobedila, nema tu puno filozofije, kada dođete tu, morate da trijumfujete, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević posle pobede protiv Čukaričkog u finalu Kupa Srbije (2:1) i osvajanja duple krune.

"Ušli smo dobro u utakmicu, kontrolisali je, ali kao što se inače dešava u fudbalu, kada promašite šanse i budete pospani u završnici, onda dođe kazna. Najbitnije je bilo to da smo verovali u naš rad, da smo nastavili u istom ritmu, momci su to uradili i na kraju smo uspeli. Nije lako kad se osvoji titula šest kola pred kraj lige, jer treba motivisati ekipu iz meča u meč, a mi uspemo da se vratimo od 1:0 u Bačkoj Topoli, a onda i danas, time se pokazao karakter i kvalitet", istakao je Milojević na konferenciji za medije.

Nisu mi se svideli zvižduci na kraju, ljudi moraju da shvate da je kraj maja i da su igrači umorni i psihički i fizički, da se spremaju za Ligu šampiona, tako da im treba malo oduška, dodao je on.

"Lično, kao navijač hteo sam da damo još jedan gol, ali lako je pričati sa strane. Čestitam Čukaričkom na dobroj utakmici, znali smo da će igrati sa pet u odbrani, iako to nisu praktikovali, ali bio je sjajan meč i išao je malo više njima na ruku. Ipak, finale je tu da se pobedi, istorija se ispisala i nadam se da će svaki sledeći trener koji dođe dodatno da je podebljava".

Milojević je naglasio značaj dvostrukog strelca Aleksandra Pešića za tim i naveo da su svi možda malo "prestrogi" prema njemu, a iskoristio je priliku i da čestita Marku Dociću na sjajnom golu iz kornera, uz konstataciju da ne zamera Milanu Borjanu, koji je vodio ekipu do finala, a imao i dve sjajne intervencije pre gola.

 

Milojevića će na klupi Zvezde naslediti Barak Bahar.

"Zvalo me je već 10 novinara iz Izraela, očekujem da će ovih dana, javljam se, nemam problem. Zvezda je moj klub, kao što je klub svih navijača i želim svakom treneru sve najbolje, pa i mom nasledniku. Navijao sam i za Dekija, Miloja, Grofa, jer znam da smo mi u službi kluba. Baharu želim da ostane čitav mandat u Zvezdi i napravi iskorak u svakom pogledu", poručio je Milojević, uz konstataciju da ga je dirnulo skandiranje igrača i navijača na kraju.