26. maj 2023 11:49

Ilija Stolica novi trener slovačkog Trenčina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ilija Stolica novi trener slovačkog Trenčina

Foto: Shutterstock.com/alphaspirit.it, ilustracija

TRENČIN - Srpski stručnjak Ilija Stolica novi je trener slovačkog Trenčina, saopšteno je na sajtu kluba.

Stolica (44) je sa čelnicima Trenčina potpisao ugovor do juna 2025. godine, a na promociji je rekao da mu je čast što je došao u klub.

"Velika mi je čast što sam postao trener Trenčina. Dugo pratim klub i svideo mi se još dok sam radio u Partizanu. Imao sam priliku da ispratim revanš protiv Steaue leta 2015, kad je rumunski klub dobio prvi meč 2:0, da bi u revanšu Trenčin anulirao prednost ekipe iz Bukurešta posle samo 20-ak minuta. Bio sam očaran učinkom tog sastava. Iznenadilo me je koliko je hrabar i posvećen", rekao je Stolica na promociji.

Stolica će u klubu imati i srpske igrače. U pitanju su Filip Bainović, Njegoš Kupusović, Lazar Stoisavljević i Strahinja Kerkez.

"Znam da je klub imao poteškoća minulih godina, dobro sam upoznat sa situacijom, ali mi je drago što sam u prilici da klubu donesem novu energiju. To sam mene predstavlja izazov", zaključio je Stolica.

Osim Partizana, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Stolica je sa klupe vodio i ljubljansku Olimpiju, Voždovac i Vojvodinu, a bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije.