26. maj 2023 11:58

Batak: Motivisani smo kao i uvek, očekujem pravi derbi protiv TSC-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Batak: Motivisani smo kao i uvek, očekujem pravi derbi protiv TSC-a

Foto: Shutterstock.com/Alex Kravtsov, ilustracija

NOVI SAD - Trener Vojvodine Radoslav Batak istakao je da će njegova biti motivisana u nedelju protiv TSC Bačkoj Topoli iako Novosađani ne mogu da se pomere sa petog mesta kojim su obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

"Kao i pred poslednju utakmicu na našem stadionu, kad sam rekao da nas čeka derbi i da ćemo dati sve od sebe, to smo i pokazali jednom atraktivnom igrom uz dva postignuta gola. Sa istom takvom željom i motivom idemo u goste u Bačku Topoli da odigramo još jednu dobru utakmicu protiv jakog rivala u pravom vojvođanskom derbiju. Nadam se lepoj igri i pozitivnom rezultatu", rekao je Batak.

Šef struke "lala" se podsetio kako je TSC prošle sezone u poslednjem kolu ostao bez plasmana u Evropu, ali je verovao treneru i sad je u borbi za kvalifikacije za Ligu šampiona.

"TSC je organizovan klub i prošle sezone su u poslednjem kolu ostali bez Evrope, i gde smo mi, moja ekipa i ja kao trener Radničkog izvukli benefit. TSC je odlučio da ostavi trenera i nastavi svoj put i ove sezone se bore za poziciju broj dva i plasman u Ligu šampiona. Kako će oni ući u meč, to je njihova stvar. Mi želimo da se pokažemo u što boljem svetlu", istakao je Batak.

Šef struke "stare dame" najavio je i određene promene u timu, uz napomenu da svaki igrač zna šta znači nositi dres Vojvodine.

"Od našeg prvog dana, svi igrači su znali da imamo taj imperativ, jer igramo za Vojvodinu. Mi smo neki naš cilj ostvarili. Ali mislim da ćemo i ovu utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno, jer nam je to neophodno ako želimo kontinuitet. Ja želim da moji igrači osete uvek taj pozitivni pritisak, jer je to fudbal i tako jedino možemo da napredujemo i da predstavljamo Vojvodinu na pravi način. Isti igrači koji su bili u protokolu na poslednjoj utakmici, tu su i sada. Priključićemo i naše omladince i Bukinca i Kovačeva, jer je Milosavljev povređen, a Busnić ima žute kartone. Bjeković nedelju dana trenira bez bolova i on će takođe biti u protokolu", zaključio je Batak.