26. maj 2023 17:50

Luković uoči četvrtfinala EP protiv Poljske: Naše ambicije se ovde ne završavaju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Luković uoči četvrtfinala EP protiv Poljske: Naše ambicije se ovde ne završavaju

Foto: Tanjug video

BUDIMPEŠTA - "Čeka nas utakmica protiv Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i zaista mi je drago što smo se plasirali među osam najboljih timova u Evropi. Slagao bih kada bih rekao da se tu završavaju naše ambicije", rekao je selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Luković.

Mladi srpski fudbaleri sutra od 15 sati, osim za plasman među četiri najbolja tima u Evropi, boriće se i za mesto na Svetskom prvenstvu, koje će se održati u novembru.

"Očekuje nas izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe koja je izvanredna u visokom presingu. To im je zaštitni znak, opredeljenje i način na koji igraju. Prema statističkim podacima najbolja su ekipa u pogledu broja pasova koje dozvoljavaju protivniku kada započinje napad. To dovoljno govori o njihovom intezitetu i kvalitetu kada je reč o visokom presingu. Igraju direktan fudbal i ekipa su koja poseduje zavidan kvalitet, ali kao i svi, imaju i svoje mane, koje ćemo pokušati da upotrebimo u našu korist", istakao je Luković za sajt FSS.

Srbija će igrati bez suspendovanog Stefana Mitrovića, dok su svi ostali fudbaleri na raspolaganju selektoru.